U BEOGRADSKOM NASELJU JE OSVANUO MURAL VELIKOG HEROJA: Svi treba da znaju za ime Dragana Marinkovića!
Paralelno sa muralom, Draganov lik je stigao i na majice, Foto: Printscreen/Youtube

U NJEGOVU ČAST

U BEOGRADSKOM NASELJU JE OSVANUO MURAL VELIKOG HEROJA: Svi treba da znaju za ime Dragana Marinkovića!

Paralelno sa muralom, Draganov lik je stigao i na majice

Objavljeno: 28.05.2020. 20:20h
  • 190

Na muralu u Padinskoj Skeli stoje reči "da se ne zaboravi i da služi kao primer drugima kako se voli svoja zemlja". Iznad tih reči stoji slika Dragana Marinkovića, a ispod njih u svečanim uniformama salutiraju vojnici Vojske Srbije.

Bitka za Košare odnela je 108 života, uglavnom mladih boraca koji su se hrabro suportstavljali brojčano jačem porotivniku koji je imao pomoć u vidu NATO snaga. Dragan Marinković rođen je u beogradskom naselju Padinska Skela 1978 godine. Na odsluženje vojnog roka, otišao je za vreme NATO agresije na našu zemlju, gde je u 125. motorizovanoj brigadi, služio sve do smrti u noći između 10 i 11 maja.

Мурал на спортској хали у Падинској Скели!

Objavljuje ЧојствоNedjelja, 24. svibnja 2020.

Dragan je bio jedan od mladića koji su tu noć izgubili život nakon što su njihov položaj NATO snage napale kasetnim bombama. U njegovu čast, njegovi saborci i prijatelji, potrudili su se da njegovo ime i dalje živi kroz mural koji su oslikali u Padinskoj Skeli.

Marinkovićevi saborci potpukovnici Srđan Nikolić i Zoran Kukić i zastavnik prve klase Robert Krivokuća iz 125. Motorizovane brigade i 72. Izviđačko diverzantskog bataljona ali i predstavnici 549. brigade, bili su samo neki od Draganovih prijatelja koji su prisustvovali svečanom činu prikazivanja muralaoslikanoj na sportskoj hali u Padinskoj Skeli.

Jelena Marinković, iz porodice tragično nastradalog Marinkovića, kaže za Blic da je on bio partiota i veliki protivnik svake nepravde.

"Mi smo preponosni na njega i taj mural nam veoma znači. , rekla je ona.

Paralelno sa muralom, Draganov lik je stigao i na majice štampane od strane jedne navijačke grupe koja je u dogovoru sa porodicom, odlučila da prihod podeli na više delova, borcima herojimja sa Košara, a, jedan deo će biti upućen na račun lokalnog fudbalskog kluba PKB, na čijem stadionu se nalazi spomen ploča na kojoj se nalaze imena Tibora Cerne i Dragana Marinkovića.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media