Zeleni pokret Vračar poziva sugrađane da ih podrže i da se kandiduju za zelene odbornike na Vračaru
Foto: Zeleni pokret

ZANIMLJIVO

Zeleni pokret Vračar poziva sugrađane da ih podrže i da se kandiduju za zelene odbornike na Vračaru

Lista za izbore na Vračaru

Objavljeno: 11:16h

Nakon odličnog odaziva sugrađana da podrže njihovu incijativu za urbane bašte i zelene krovove na Vračaru, Zeleni pokret Vračar je odlučio da se kandiduje za lokalne izbore na Vračaru. Ideja je da se okupe sugrađani oko zelene politike, borbe protiv klimatskih promena, rodne ravnopravnosti, LGBT prava, dekriminalizacija marihuane, antirasizma, članstva u EU ali i socijalne pravde. Konkretan predlog u domenu zelenih politika je izrada studije izvodljivosti, anketiranje stambenih zajednica kako bi se video puni potencijal za zelene krovove i urbane bašte na Vračaru.

Iz Zelenog pokreta Vračar kažu ‘’Rezultati našeg razgovora sa komšijama govore da preko devedeset odsto njih smatra da se na životnu sredinu ne obraća dovoljno pažnje, kao i da je trenutna zabrinutost zbog lošeg stanja opravdana. Gotovo dve trećine misli da je zagađenje već negativno uticalo na njihovo zdravlje, a neverovatnih devedest odsto podržava urbane bašte i zelene krovove kao jedno od rešenja. Imajuću u vidu ove podatke i reakcije sugrađana na peticiju odlučili smo da se borimo za predstavnike u lokalnoj skupštini kako bismo i kroz budžet izdvojili jedan deo sredstava za finansiranje zelenih krovova, zidova i bašta. To odavno više nije luksuz, već potreba.’’

Svi zainteresovani Vračarci mogu svojim potpisom da podrže Zeleni pokret Vračar od petka, 29.maja, tokom vikenda, ali sledeće nedelje ispred gradske opštine Vračar. Takođe, Pokret poziva i odbornike i odbornice koji su saglasni sa njihovom politikom da se kandiduju ispred njih, a više o tome mogu naći na sajtu zelenipokret.org.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.