RASTE BROJ PACIJENATA NA SAJMU: Bolnica se još uvek NE ZATVARA, još nam trebaju
Bolnica na Sajmu, Foto: Ataimages

nije dobro

RASTE BROJ PACIJENATA NA SAJMU: Bolnica se još uvek NE ZATVARA, još nam trebaju

I pored nadanja da će ustanova čijim radom koordiniše biti ubrzo zatvorena, on je naveo da se pokazalo da je i dalje neophodno da opstane kao privremena bolnica

Objavljeno: 23.05.2020. 10:34h

Koordinator privremene vojne bolnice na beogradskom Sajmu, za prihvat lakše obolelih od virusa korona, Veljko Milić, kazao je da se povećava broj smeštenih u toj ustanovi, te da sada izbosi 61.

- To je za 14 više nego juče. Uglavnom su primljeni pacijenti iz Smedereva. Dva smo zbog komorbiditeta, odnosno pridruženih bolesti, premestili u Covid bolnice, jer po svojoj patologiji nisu za beogradski Sajam. Najmlađi na Sajmu ima 20, a najstariji 63 godine - rekao je Milić.

I pored nadanja da će ustanova čijim radom koordiniše biti ubrzo zatvorena, on je naveo da se pokazalo da je i dalje neophodno da opstane kao privremena bolnica.

- Prateći epidemiološku situaciju vidi se da smo i dalje neophodni. Postoje džepovi koji se prazne i mislimo da je to uzrok povećanja broja pacijenata - istakao je Milić, pozivajući se na predviđanja virusologa Ane Gligić.

On je naveo da je na Sajmu trenutno 12 lekara koji, zajedno sa 20 tehničara i medicinskim koordinatorima, brinu o zdravstvenom stanju pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media