OVAJ ČOVEK STOJI IZA STATUE ISUSA NA NOVOM BEOGRADU: Reč je o dobro poznatom licu! (FOTO)
brzo, snimak je počeo da se širi među umetnikovim pratiocima, Foto: Novosti

REŠENA MISTERIJA

OVAJ ČOVEK STOJI IZA STATUE ISUSA NA NOVOM BEOGRADU: Reč je o dobro poznatom licu! (FOTO)

brzo, snimak je počeo da se širi među umetnikovim pratiocima

Objavljeno:

Neobična kartonska konstrukcija uznemirila je jutros stanare Novog Beograda i sve druge, koji su u ranim časovima prolazili ulicama Dr Ivana Ribara i Jurija Gagarina.

Sa ukrštenog stuba na kome su postavljene saobraćajne kamere, baš na raskršću ove dve saobraćajnice, osvanuo je razapet Isus Hrist od kartona. Iza ovog performansa, saznajemo, stoji dobro poznati umetnik Andrej Josifovski Pijanista.

foto: Facebook

Sugrađani su ostali šokirani prizorom Hrista, razapetog iznad raskrsnice, baš na mestu gde su kamere sve zabeležile. U velikim dimenzijama, od kartona, ali izdaleka se čini kao da je premazan zlatnim sprejem, stajao je okačen na stub.

- Zasada ne znamo ko stoji iza ovog incidenta - rekli su nam nezvanično inspektori, koje smo zatekli na uviđaju. - Javili su nam sugrađani rano jutros šta se dogodilo. Kamere bi trebalo da su snimile počinioce, istražujemo sve okolnosti.

Jutros oko 9.30 kartonska "statua" skinuta je sa ulične instalacije. Inspektori beogradske policije uzeli su uzorak za otkrivanje otisaka, kako bi što pre utvrdili ko stoji iza neobičnog performansa.

Kako "Novosti" saznaju, reč je o umetničkom izrazu Andreja Josifovskog, poznatijem pod pseudonimom Pijanista. On je nešto posle četiri časa izjutra, postavio na društvenoj mreži Instagram snimak donošenja kartonskog kipa, sa potpisom "nova vera".

foto: Printscreen/Instagram

Ubrzo, snimak je počeo da se širi među umetnikovim pratiocima i korisnicima Instagrama, a neki od njih su se zapitali kakva poruka pokušava da se pošalje ovim činom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.