INVESTITOR JE TUŽIO AKTIVISTE "SAČUVAJMO NAŠ PARKIĆ": Sud je sada REKAO SVOJE, ovo je SKROZ ODBAČENO
Pojedinim aktivistima se  ponovo preti, Foto: Printscreen/Facebook/Sačuvajmo naš parkić

OČEKUJE SE I REAKCIJA ZBOG PREBIJANJA

INVESTITOR JE TUŽIO AKTIVISTE "SAČUVAJMO NAŠ PARKIĆ": Sud je sada REKAO SVOJE, ovo je SKROZ ODBAČENO

Oni tvrde da im se konstantno preti

Objavljeno: 11:16h

Tužba protiv dve zgrade na Banovom brdu koje je tužio investitor kako bi aktivisti "Sačuvajmo naš parkić" odustali od protesta odbačena je od strane Drugog osnovnog suda. Inicijativa Sačuvajmo naš parkić takođe očekuje i reakciju tužilaštva zbog prebijanja dvojice komšija u septembru prošle godine. - Iako je učinilac krivičnog dela još tada identifikovan od strane policije do pokretanja krivičnog postupka nikada nije došlo, piše u saopštenju aktivista.

- Pojedinim aktivistima se ponovo preti, a oni odbijaju da svedoče javno imajući u vidu dosadašnje ćutanje tužilaštva. Istoremeno predstavnicima inicijative Sačuvajmo naš parkić je ekspresno počelo suđenje po privatnim krivičnim, ali i imovinskopravnim tužbama.

Odbacivanje tužbe investitora je pokazatelj da je cilj investitora da se zasipanjem tužbi okolnih zgrada i predstavnika inicijative koji su istupali za medije i učestvovali u organizaciji mirnih protesta aktivisti zastraše i iznure sudskim postupcima.

U martu pre početka vanrednog stanja predstavnici inicijative Sačuvajmo naš parkić su na sastanku od gradonačelnika Zorana Radojičića i predsednika opštine Čukarice Srđana Kolarića dobili uveravanja da će se početak gradnje zaustaviti kako bi se probalo naći zadovoljavajuće rešenje za obe strane.

Od početka smatramo da je dodeljivanje statusa zelene površine na tom delu jedino razumn rešenje, a da se investitor može obeštetiti ukoliko zaista ima sve potrebne papire. U suprotnom imamo izražavanje nezadovoljstva građana kroz proteste, zatim nasilje investitora nad građanima i još veće nemire. Očekujemo hitnu reakciju slučaju nastupanja bilo kakvog novog talasa nasilja ili nemira, odgovornost će snositi institucije koje ćute.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.