KOLIKO SE ČEKA NA NOVI PASOŠ? Ovako je sada stanje po opštinama - evo šta vas čeka ako vam je istekao ovaj dokument
Pasoš / Ilustarcija, Foto: Shutterstock

za beograđane

KOLIKO SE ČEKA NA NOVI PASOŠ? Ovako je sada stanje po opštinama - evo šta vas čeka ako vam je istekao ovaj dokument

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište

Objavljeno:

Iako se bliži sezona odmora, iako su šalter MUP-a Srbije bili zatvoreni skoro dva meseca zbog novonastale situacije, gužve za vađenja novih pasoša nisu velike kao ranije, te je samim tim moguće i zakazivanje termina u narednih nedelju dana u većini beogradskih opština.

U odnosu na proteklu godinu, kada do pasoša nije moglo da se dođe pre jula, a u nekim opštinama i avgusta, sajt "eUprave" svedoči o tome da su Beograđani možda ipak odlučili da ove godine ostanu u svojim domovima, ili barem ne idu van granica matične zemlje.

Ukoliko se ipak odlučite za letovanje ove godine, a nemate validan pasoš, imate dovoljno vremena da izvadite dokumentaciju.

Najpre ćete do termina za ovaj putni dokument uspeti da dođete 21. maja i to u opštinama Palilula, Stari grad i Zvezdara, kada je raspoloživ veći broj termina.

Najveće gužve za vađenje pasoša su, kao po pravilu, na Novom Beogradu, kada je prvi raspoloživi termin za vađenje pasoša tek 9. juna, kao i u Zemunu, kada do šaltera možete da stignete tek prvog dana juna.

Preko portala "eUprava" nije moguće zakazati termine za vađenje pasoša u tzv. prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas, jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje. Takođe, zakazivanje putem interneta trenutno nije moguće ni u opštini Voždovac.

PO OPŠTINAMA

foto: E UPRAVA / SCREENSHOT

Savski venac - 26. maj

Palilula - 21. maj

Stari grad - 21. maj

Zvezdara - 21. maj

Čukarica - 26. maj

Rakovica - 21. maj

Zemun - 1. jun

Vračar - 25. maj

Novi Beograd - 9. jun

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište.

Međutim, to ne mogu da urade u susedstvu, na primer u Pančevu ili Opovu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.