VESIĆ: Ove nedelje izveštaj o radu Beograda tokom vanrednog stanja
Goran Vesić, Foto: Espreso, Predrag Mitić / Beta

ZAMENIK GRADONAČELNIKA JASAN

VESIĆ: Ove nedelje izveštaj o radu Beograda tokom vanrednog stanja

Upitan da li će nešto trpeti zbog toga što je urađen rebalans budžeta Beograda zbog vanrednog stanja i smanjen za 20,3 milijardi dinara, Vesić je rekao da će neke investicije biti zaustavljene, ali ne infrastrukturne

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad ove nedelje objaviti izveštaj o tome šta je urađeno tokom vanrednog stanja.

- Normalno je da građanima položžimo račun - rekao je Vesić za Kurir.

On je dodao da je podeljeno 182.285 paketa sa namirnicama od čega je najveći deo, 173.000, otišao penzionerima sa primanjima manjim od 30 hiljada dinara, a 8.000 paketa podeljeno za osobe sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Kako je naveo, preko deset hiljada korisnika dobijalo je svaki dan obroke u narodnim kuhinjama.

Obezbeđeno je skoro 700.000 maski i više od 600.000 rukavica, sprovedena dezinfekcija, oprano preko 30 miliona kvadrata ulica..., navodi Vesić.

Vesić je istakao i da zakupci poslovnog prostora nisu plaćali zakup koji će moći da plate do kraja godine sa 50 odsto popusta ili tokom sledeće godine na 12 mesečnih rata, a roditelji nisu plaćali za boravak dece u vrtićima dok su bili zatvoreni.

- Volonterski centri su imali oko 85 hiljada poziva, a preko 35 hiljada puta su izašli na teren kako bi doneli nešto što je bilo potrebno penzionerima koji nisu mogli da izlaze iz kuća - naveo je Vesić.

Upitan da li će nešto trpeti zbog toga što je urađen rebalans budžeta Beograda zbog vanrednog stanja i smanjen za 20,3 milijardi dinara, Vesić je rekao da će neke investicije biti zaustavljene, ali ne infrastrukturne.

On je dodao da mu je nekoliko međunarodnih institucija nudilo novac za tekuću likvidnost, ali da to Beogradu nije potrebno.

- Naš budžžet je bio milijardu i 205 miliona evra, bio je najveći u istoriji grada Beograda, a sada je smanjen za malo više od 17 odsto. Trošimo koliko imamo i nećemo i da se zadužujemo - rekao je Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić foto: Printscreen

Zamenik gradonačelnika obećao je Beograđanima da se neće zaustaviti dok grad ne bude ponovo imao najveći budžet u istoriji kako bi se nastavili radovi na kanalizaciji, fabrikama za preradu otpadnih voda, ulicama, fasadama i metrou.

Govoreći o štrajku glađu Boška Obradovića ispred Skupštine, Vesić je rekao da je to "lažna predstava kojom ovaj fašista pokušava da sakrije da je bojkot propao, a on nema pristalice sa kojima bi nasilno uzeo vlast".

On je ocenio da taj "štrajk" pokazuje da je Obradović ideološki lider opozicije, a ne Dragan Đilas.

- Njegovi ludački, fašistički potezi su program Đilasovog saveza. Na izbore ne izlaze pa bi da incidentima skrenu pažnju na sebe. Političke stranke postoje da bi učestvovale na izbore, ako ne izađu pred građane, onda nemaju svrhu. Jedino u fašizmu nema izbora. E, to bi želeo Boško Obradović - da neko njega dekretom postavi za poslanika, samo da možže na blagajnu po platu. E tako ne možže! - poručio je Vesić.

Upitan da li može da se povuče paralela između toga šsto je Djilas plakao jer se s razglasa čulo "Djilase lopove" i paljene su baklje, dok su se svojevremeno ispred njegove kuće palile baklje i govorilo se "Vesiću, lopove", Vesić je upitao:

- Hoćete da kažete da je Đilas lično slao huligane ispred mog stana da pale baklje i prete mojoj porodici? Ili da preko svojih medija godinama satanizuje porodicu Aleksadra Vučića i proziva mu decu poimence? Ili da je Djilas lično organizovao da se zapali moja knjiga i linčuju moji saradnici?

On je rekao da je nasilje u politiku uneo Djilas.

- Imena njegove dece niko ne zna, kao što niko ne zna ni gde on živi, što je normalno i treba da ostane tako. Ali zahvaljujući njemu svi znaju kako se zovu Vučićeva deca, čak i ono koje je beba. Zbog Djilasa svi znaju gde ja živim. Za razliku od Djilasa, ja nemam obezbeđenje niti ću ga ikada imati - naglasio je Vesić.

On je ocenio da zato "Djilasovim suzama niko ne veruje".

- Najbolje su mu odgovorile komšije koje su mu sutradan pustile Luisovu pesmu 'Obriši suze, draga'. Loša gluma i ružan pokušaj da zloupotrebi sopstvenu decu. Bednik - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da su građani tokom vanrednog stanja bili solidarni, disciplinovani i odgovorni i da je naša zemlja bila među državama sa najstrožim merama "jer smo slušali struku i lekare".

- Tako smo spasli hiljade života. Nemamo mi šta da slavimo jer mi smo kao vlast radili posao za koje su nas građani birali. Pohvale zaslužuju građani koji su bili disciplinovani i zdravstveni radnici koji su rizikovali svoje živote da spasu živote svih nas. Pobedila je Srbija a sada svi razumeju koliko je važno to što imamo snažnu državu, stabilnu vlast i jak budžet - ocenio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.