VESIĆ OBJAVIO PREDIVNE VESTI: Ovo su svi građani Beograda čekali preko dva meseca!
GSP - ilustracija, Foto: Marina Lopičić

SJAJNO!

VESIĆ OBJAVIO PREDIVNE VESTI: Ovo su svi građani Beograda čekali preko dva meseca!

To su linije E1 (Ustanička - Blok 45), E2 (Petlovo brdo - Trg Republike), E6 (Mirijevo 4 - Novi Beograd /Blok 45/) i E9 (Kumodraž - Studentski trg)

Objavljeno: 17.05.2020. 09:25h
  • 2

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će od sutra biti uspostavljen prevoz putnika na četiri minibus ekspres linije.

To su linije E1 (Ustanička - Blok 45), E2 (Petlovo brdo - Trg Republike), E6 (Mirijevo 4 - Novi Beograd /Blok 45/) i E9 (Kumodraž - Studentski trg).

Vesić je rekao da će Linija A1 (Trg Slavija - Aerodrom „Nikola Tesla”) biti uspostavljena po otpočinjanju putničkog saobraćaja na Aerodromu „Nikola Tesla”, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Uspostavljanje linija noćnog prevoza putnika planirano je posle 1. juna. Prema zajedničkim procenama grada i prevoznika uspostavllanje noćnih linija nije još uvek opravdano s obzirom da se njihovo finansiranje vrši iz sredstava ostvarenih prodajom karata u vozilu, odnosno direktno je zavisno od broja prevezenih putnika - rekao je Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić foto: Facebook printscreen/Горан Весић

On je dodao i da sve analize pokazuje da se ni na dnevnim linijama ne pojavljuje očekivani broj korisnika, što je utvrđeno praćenjem i snimanjem popunjenosti vozila na terenu, tako da se ne može očekivati dovoljan broj putnika na noćnim linijama.

- Od petka, 8. maja, javni linijski prevoz na teritoriji grada Beograda ponovo je uspostavljen na 469 autobuskih linija, od čega su 153 gradske i 316 prigradske i lokalne linije, sedam tramvajskih, pet trolejbuskih linija i na jednoj eko liniji (Eko 1) - rekao je Vesić.

On je naveo da je ponovo uspostavljeno pet tramvajskih linija - 6, 7, 9, 12 i 14.

Ove linije održavalo je 1.058 vozila, to jest 916 autobusa, 74 tramvaja, 64 trolejbusa i 4 elektrobusa na gradskim linijama i 234 autobusa na prigradskim i lokalnim linijama.

- Na linijama na kojima je u špicevima primećeno više putnika dodata su vozila tako da od 13. maja saobraća dodatnih 55 vozila, od kojih je 49 autobusa i šest trolejbusa. Od 9. maja ponovo radi i „Vrabac servis” koji saobraća u pešačkoj zoni u centru grada - objasnio je Vesić.

 

 

(Espreso.rs/Tanjug)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media