OVAKO STOJE STVARI U BEOGRADU! Kreće gradski prevoz, otvaraju se tržni centri, dok će prodavnice raditi do 22h!
ilustracija, Foto: Twitter printscreen

beograd opet diše

OVAKO STOJE STVARI U BEOGRADU! Kreće gradski prevoz, otvaraju se tržni centri, dok će prodavnice raditi do 22h!

Konačno, u ponedeljak 11. maja počeće sa radom vrtići, kao i boravci u školama za decu do 12 godina

Objavljeno: 07.05.2020. 21:42h
  • 1

Posle skoro dva meseca život u Beogradu će se tokom sutrašnjeg dana umnogome vratiti u normalu, i biće barem nalik onome od pre početka epidemije korona virusa.

Ukinuto je vanredno stanje, nema više ni policijskog časa, kao ni ograničenja izlaska građana iz svojih domova, mnogi zaposleni su se već vratili na radna mesta, od danas će krenuti javni gradski prevoz, biće otvoreni i svi tržni centri.

Konačno, u ponedeljak 11. maja počeće sa radom vrtići, kao i boravci u školama za decu do 12 godina. Ipak, krenimo redom.

PRODAVNICE

Skoro svi supermarketi, manje ili veće prodavnice, vratiće se na staro radno vreme, pa će kupce dočekivati od 7.00 ili 7.30 ujutro do 21.00 ili 22.00 časa.

Slično je i sa pekarama, apotekama, drogerijama, a očekuje se da svoje radno vreme produže i gradske pijace, banke i pošte, ali za sada još nisu stigle tačne satnice.

GRADSKI PREVOZ

Normalizaciji će najviše doprineti i obnavljanje gradskog prevoza sutra od 4.00 ujutro. Posle mnogo promena, na kraju je odlučeno da u autobuse, tramvaje i trolejbuse mogu da uđu svi građani, a ne samo zaposleni. I neće biti obavezne personalizovane karte za zaposlene, već će moći da se koriste sve personalizovane i nepersonalizovane karte.

Vozila će ići po letnjem režimu, sa redukcijama između 10.00 i 13.00 i od 21.00 do ponoći, a u prvo vreme neće biti obnavljan noćni prevoz.

Od sutra će krenuti i kompozicije BG voza.

TAKSISTI

Ukidanjem policijskog časa poprilično su odahnuli i taksisti koji će sada moći da rade 24 sata dnevno. Prema rečima samih taksista, u vreme dok je harala epidemija korona virusa, na ulicama je bila trećina taksi vozača.

Posao će taksisti imati posebno u noćnim satima, pošto su iz Sekretarijata za javni prevoz rekli da trenutno još neće vraćati noćni prevoz.

TRŽNI CENTRI

Kupoholičari će se najviše radovati sutrašnjem otvaranju najvećih prestoničkih tržnih centara: "Ušća", "Ada mola", "Delta sitija", "Stadiona"...

Kako saznajemo, predviđeno je uobičajeno radno vreme od 10.00 do 22.00 časa, mada neće biti otvoreni baš svi lokali, pre svega pojedine dečje igraonice.

U ostalim delovima primenjivaće se posebne mere bezbednosti, a neki tržni centri najavili su da će ulaz biti dozvoljen samo posetiocima sa maskama i rukavicama.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic)

 

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media