OVO SU SVI DETALJI FUNKCIONISANJA GSP LINIJA U BEOGRADU: U bus mogu i deca, neki menjaju trase, IDU I TRAMVAJI
Autobus GSP-a, Foto: Nebojša Mandić

konačno

OVO SU SVI DETALJI FUNKCIONISANJA GSP LINIJA U BEOGRADU: U bus mogu i deca, neki menjaju trase, IDU I TRAMVAJI

Letnji red vožnje podrazumeva i da je ukinut svaki drugi polazak, što znači da će i od 17.00 do 21.00 biti manjak vozila

Objavljeno:

U petak će javni gradski prevoz početi da saobraća po letnjem redu vožnje, uz dodatne redukcije. To znači da će van jutarnjeg i popodnevnog špica biti ostvaren svaki drugi polazak autobusa, tramvaja ili trolejbusa, dok će od 10 do 13 sati i posle 21 čas vozila saobraćati na svakih pola sata. Na gradske ulice vratiće se i tramvaji 6, 7, 9, 12 i 14, koji su bili ukinuti zbog rekonstrukcije Savskog trga.

Na ulice grada u petak ujutru izaći će 1.058 vozila, dok će na prigradskim linijama voziti 234 autobusa. Vozila će saobraćati po letnjem redu vožnje, koji u normalnim oklonostima startuje od 20. juna, odnosno sa početkom školskog raspusta. To znači da će u gradu u startu biti manje vozila nego što je slučaj sa zimskim redom vožnje, iako će po novim merama u jedan solo autobus moći da uđe samo 25 putnika. Problem je što će i ovaj letnji red vožnje dodatno biti redukovan. Tokom saobraćajnih špiceva (šihti) od 6.00 do 9.00 i od 13.00 do 17.00 vozila će saobraćati po rasporedu, dok će od 10.00 do 13.00 i posle 21.00 saobraćati na svakih 30 minuta, za "Novosti" je potvrdio Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Letnji red vožnje podrazumeva i da je ukinut svaki drugi polazak, što znači da će i od 17.00 do 21.00 biti manjak vozila.

Po redukovanom redu vožnje, u petak će ići i linije BG voza. Konačni redovi vožnje trebalo bi da budu objavljeni u četvrtak. Nadležni tvrde da će vozila biti dovoljno.

Uz 153 gradske, 316 prigradskih i pet trolejbuskih linija, u petak startuje i sedam tramvajskih. Linije 6, 7, 9, 12 i 14 će ponovo raditi i prelaziće, sve sem tramvaja 6, ponovo preko Savskog mosta, pošto deo od Nemanjine ka Savskoj još nije završen, već samo deo ka Karađorđevoj.

VOZE SE I DECA

GRADSKI prevoz moći će da koriste i deca koja idu u vrtić ili u produženi boravak u školi. Podrazumeva se da je reč o mališanima do 12 godina starosti i da su u pratnji roditelja koji ima odgovarajuću putnu legitimaciju ili dnevnu kartu uz radni nalog.

IZMENE NA LINIJAMA 26, 26N I 27

ZBOG radova u Rableovoj ulici do 12. maja, linija 27 ići će ulicama Semjuela Beketa, Matice srpske, Mihaila Bulgakova i dalje redovnom trasom. Takođe, zbog zatvaranja Zaplanjske, linije 26 i 26N će od petka do 30. juna u oba smera saobraćati ulicama Kruševačka, Husova, Ljubićka, Kumodraška, Darvinova i dalje redovnom trasom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.