STROGA PRAVILA ZA KORIŠĆENJE JAVNOG PREVOZA: Mesta će biti OBELEŽENA, ulazak moguć samo na prednja vrata
prevoz fazno, Foto: EPA / OLIVIER HOSLET

sve u skladu sa situacijom

STROGA PRAVILA ZA KORIŠĆENJE JAVNOG PREVOZA: Mesta će biti OBELEŽENA, ulazak moguć samo na prednja vrata

Prevoz će postojati, ali u fazama jer još uvek nije stabilno

Objavljeno:

Javni prevoz biće organizovan fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom, a prva faza koja počinje 8. maja, omogućava korišćenje javnog prevoza samo zaposlenim licima koja pravilno nose ličnu zaštitnu opremu, izjavio je danas gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Kako je naveo za Beoinfo, ulazak u vozilo biće moguć samo na prednjim vratima, dok će izlazak biti na vratima obeleženim za izlaz.

"Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena u svakom vozilu što će biti i maksimalni dozvoljeni broj putnika u vozilu", rekao je Vasiljević.

On je dodao da će redar prevoznika voditi računa da li putnici ulaze pravilno noseći zaštitnu opremu, a vršiće i proveru validacija kartica za zaposlene, što će ujedno biti dokaz da je reč o zaposlenom licu.

"Zaposleni svoj status dokazuju personalizovanom A1 Bus-plus karticom sa uplaćenom pretplatnom kartom za tekući mesec za odgovarajući broj zona i u tom slučaju ne moraju da imaju kod sebe overen radni nalog", rekao je Vasiljević.

Putnici, dodaje, koji se opredele za jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, obavezni su da prilikom ulaska u vozilo pokažu i radni nalog za tekući dan izdat od poslodavca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.