GSP KREĆE OVOG DATUMA ALI NEĆE SVI MOĆI UNUTRA: Morate imati posebnu karticu ako budete hteli u prevoz!
Evo kako će Beograđani moći da uđu u prevoz, Foto: Nemanja Pančić

prevoz u beogradu

GSP KREĆE OVOG DATUMA ALI NEĆE SVI MOĆI UNUTRA: Morate imati posebnu karticu ako budete hteli u prevoz!

Konačno, Beograđani još nisu načisto ni šta će im sve biti neophodno da bi ušli u vozila gradskog prevoza.

Objavljeno:

Javni gradski prevoz u Beogradu biće ponovo normalizovan od narednog petka, 8. maja. Ali, samo delimično. Naime, baš kao i sada kada su na snazi tzv. koridorske linije, ulaz u vozila biće dozvoljen isključivo zaposlenima i to samo onima koji imaju personalizovane Busplus karte za zaposlene.

Podsetimo, radnici ove Busplus karte čak i da hoće, ne mogu sami da izvade, već se to obavlja isključivo preko firmi. Bez obzira da li imaju hiljadu ili jednog ili dvoje zaposlenih.A niko od nadležnih još nije odgovorio na pitanje šta se dešava sa onima koji rade po raznim ugovorima, honorarno, koji nemaju uopšte pravo na nadoknadu prevoza od svoje firme? Kako će oni u petak 8. maja da dođu na posao?

Dakle, jedna dilema je definitivno razrešena: ako nemate personalizovanu Busplus kartu za zaposlene, onda 8. maja ni ne pokušavajte da uđete u vozilo gradskog prevoza u Beogradu.

Drugo pitanje koje nadležni još nisu razrešili je da li će putnici u vozilima morati da imaju potvrdu o radnom angažovanju ili ne. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pre dva dana rekao da će u prvoj fazi vozila moći da koriste samo zaposleni koji imaju potvrdu o radnom angažovanju, gradonačelnik Radojičić da će redar u vozilu kontrolom Busplus kartice proveravati da li je reč o zaposlenim licima, dok je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao nije potrebno imati potvrdu firme, dovoljno je imati karticu za zaposlene.

Konačno, Beograđani još nisu načisto ni šta će im sve biti neophodno da bi ušli u vozila gradskog prevoza. Da li je obavezna samo maska ili čak i rukavice?

Tako je Nikola Nikodijević 30. aprila rekao da će biti obavezna upotreba maski u vozilima gradskog prevoza, to je tog istog dana potvrdio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, da bi gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević juče izašao sa dodatnim obavezama za putnike:

- Putnik koji ne bude imao i masku i rukavice ne može ući u vozilo javnog prevoza - rekao je Vasiljević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.