VESIĆ OPISAO 3 FAZE VRAĆANJA GRADSKOG PREVOZA: U svakom vozilu biće REDAR
Vesić je najavio promene u gradskom prevozu, Foto: Facebook printscreen/Горан Весић

KAKO ĆE RADITI GSP?

VESIĆ OPISAO 3 FAZE VRAĆANJA GRADSKOG PREVOZA: U svakom vozilu biće REDAR

On je rekao da će putnici morati da koriste maske u vozilima gradskog prevoza i dodao da će vozila gradskog prevoza biti redovno dezinfikovana i provetrena.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će od 8. maja vozila GSP u prvoj fazi moći da koriste samo zaposleni koji imaju potvrdu o radnom angažžovanju i najavio kupovinu još 100 autobusa.

Vesić za TV Prva rekao da će u drugoj fazi vozila gradskog prevoza moći da koriste studenti i đaci, u trećoj nezaposleni, a u četvrtoj fazi i penzioneri.

Kako prenosi Beoinfo, on je precizirao da će se u vozila javnog gradskog prevoza ulaziti na prednja, a izlaziti na ostala vrata, kao i da će se obeležžja nalaziti na samim vratima.

“Na ulazu će stajati redar koji će puštati određen broj putnika u vozilo. Validacija karte je neophodna, a svako drugo sedište će biti obeležženo, kako bi se držžala fizička distanca. Osim toga, i na podu će biti obeležženo gde ljudi mogu da stoje”, rekao je Vesić.

On je rekao da će putnici morati da koriste maske u vozilima gradskog prevoza i dodao da će vozila gradskog prevoza biti redovno dezinfikovana i provetrena. Zamenik gradonačelnika je rekao da je Grad Beograd nameravao da kupi kupi 100 autobusa, te da je, iako je gradski budžžet smanjen, ta kupovina i dalje ostaje u planu.

Očekuje da će autobusi biti kupljeni u drugoj polovini godine.

“Potrebni su nam zglobni autobusi i da nije bilo ovog virusa, u martu bi bio raspisan tender za kupovinu novih vozila”, kaže Vesić, a prenosi u saopštenju Beoinfo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.