BIĆE OSLOBOĐENI NEČEG VRLO BITNOG! Studentski centar Beograd doneo važnu odluku!
Studenstki dom, ilustracija, Foto: Stefan Jokić

bitno

BIĆE OSLOBOĐENI NEČEG VRLO BITNOG! Studentski centar Beograd doneo važnu odluku!

SC „Beograd“ zahvaljuje studentima na razumevanju u okolnostima koje su zadesile čitav svet...

Objavljeno: 29.04.2020. 13:57h

Povodom predstojećeg povratka studenata u studentske domove i na fakultete, koje se očekuje sredinom maja, Ustanova Studentski centar „Beograd“ donela je odluku da će svi studenti biti oslobođeni plaćanja stanarine od obustave rada do datuma povratka u sobe, a biće im besplatno omogućene i brojne aktivnosti.

O tačnom datumu povratka u domove, koji će biti usklađen sa obavezama na visokoškolskim ustanovama, studenti će biti obavešteni putem sredstava javnog informisanja i sajta Ustanove.

Takva odluka doneta je uz saglasnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a studentima koji su već uplatili stanarinu za deo marta, biće uračunata u narednim mesecima. Takođe, sve bonove će biti u prilici da prenesu i iskoriste u toku meseca maja tekuće godine. Prema rečima direktora Ustanove Gorana Minića, zaposleni u Studentskom centru „Beograd“ su za vreme vanrednog stanja, pored humanitarnih aktivnosti, vredno radili kako bi sve studente sačekali domovi u lepšem izdanju, pa su tako brojni kvarovi otklonjeni, kupatila obnovljena, zidovi okrečeni. Istovremeno, zaposleni su se trudili da urede prostore ispred domova, gde su zasadili cveće, ofarbali žardinjere i metalne površine.

Sa takvom praksom će se nastaviti i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima, kako bi domovi bili još lepši i inspirativniji za život i rad u njima, a Ustanova će se truditi da uredi i manji broj soba i domova koji su preostali, te u skladu sa tim moli za razumevanje studente čije sobe još uvek nisu sređene.

U nadi da su studenti ovaj period iskoristili konstruktivno, SC „Beograd“ je, kako bi im dodatno pomogao u odlukama i zdravim navikama, doneo odluku da će po povratku u domove svim studentima biti omogućeno i besplatno korišćenje sadržaja kao što su teretane u domovima u mesecu po njihovom izboru, termini u sauni u Studentskom gradu, besplatno korišćenje parkinga za jedan mesec, za studente koji poseduju lični automobil, kao i besplatni termin za pranje veša u domskim perionicama.

SC „Beograd“ zahvaljuje studentima na razumevanju u okolnostima koje su zadesile čitav svet. Takođe, podseća da se kvalitet smeštaja i ishrane može meriti i sa mnogo razvijenijim državama, sa čime će se nastaviti, kako bi svi studenti dobili uslove kakve zaslužuje buduća elita našeg društva.
 

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media