INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTA LJUBIŠE BUHE ČUMETA NA SAVSKOM NASIPU: Sledi reakcija tužilaštva!
Savski nasip, Foto: Filip Plavčić

PROCES TRAJE

INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTA LJUBIŠE BUHE ČUMETA NA SAVSKOM NASIPU: Sledi reakcija tužilaštva!

Prilikom inspekcije, u blizini predmetne lokacije uočena su još tri objekta na kojima se vršila izgradnja

Objavljeno:

Posle pisanja medija o nelegalnoj izdradnji objekta u toku vanrednog stanja, sprovedena je vanredna inspekcija na Savskom nasipu, saopštio je Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda.

- Povodom pisanja medija o bahatom postupanju u toku vanrednog stanja i nelegalnoj izdradnji objekta na Savskom nasipu, za koji se navodi da je u vlasništvu Ljubiše Buhe Čumeta, građevinski inspektori Seketarijata za inspekcijske poslove sproveli su postupak vanrednog inspekcijskog nadzora. Кonstatovano je da je navedeni bespravni objekat useljen i da je njegova izgradnja dovršena još 2005. godine - kaže se u saopštenju Sekretarijata.

Prilikom inspekcije, u blizini predmetne lokacije uočena su još tri objekta na kojima se vršila izgradnja.

- Sva tri navedena gradilišta su zatvorena u skladu sa zakonom propisanom procedurom - adekvatnom trakom i znakom 'zatvoreno gradilište'. Pored toga su ostavljeni pozivi za investitore kako bi se izjasnili o izvođenju navedenih radova. U daljem toku postupka sledi obraćanje nadležnom tužilaštvu, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano Кrivičnim zakonikom Republike Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.