POZNATO JE KAD SE TAČNO U BEOGRAD VRAĆA GRADSKI PREVOZ: Ovo su nova rigorozna pravila koja ćete morate da poštujete
Saobraćajna gužva Beograda u normalnom stanju, Foto: Petar Lazović

BIĆE DRUGAČIJE NEGO PRE

POZNATO JE KAD SE TAČNO U BEOGRAD VRAĆA GRADSKI PREVOZ: Ovo su nova rigorozna pravila koja ćete morate da poštujete

- Moramo da zaštitimo korisnike prevoza, ali i zaposlene u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), pa će u budućnosti postojati pravila koja do sada nisu, kao i izvesni protokoli kojih ćemo morati da se pridržavamo - rekao je Nikodijević

Objavljeno:

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se normalizacija linija javnog gradskog prevoza očekuje posle 4. maja, te da će prevoz funkcionisati u skladu sa uputstvima Gradskog zavoda za javno zdravlje.

On je za RTS istakao da predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje učestvuju na sednicama Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Moramo da zaštitimo korisnike prevoza, ali i zaposlene u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), pa će u budućnosti postojati pravila koja do sada nisu, kao i izvesni protokoli kojih ćemo morati da se pridržavamo - naveo je Nikodijević.

Nikola Nikodijević
Nikola Nikodijević foto: Dragana Udovičić

On je precizirao da će korisnici javnog gradskog prevoza i u narednom periodu morati da koriste zaštitnu opremu.

- Prema instrukcijama Gradskog zavoda za javno zdravlje biće potrebne maske i rukavice, kao i da poštujemo distancu među putnicima. Takođe, biće definisan ulaz i izlaz putnika, ali i onemogućen prilaz vozačima u cilju njihove zaštite - istakao je Nikodijević.

Predsednik gradske Skupštine je zaključio da će u narednom periodu važiti ista pravila na koridorskim linijama i dodao da bi putnici kod sebe trebalo da imaju personalizovanu mesečnu kartu za prevoz, kao i radni nalog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.