U OVOJ ZGRADI U BEOGRADU UJEDINJENE KOMŠIJE SU OBJAVILE RAT KORONI: Nema tog virusa koji ovde MOŽE DA PROĐE
Stanari dezinfikuju zgradu, Foto: Printscreen

kakva solidarnost

U OVOJ ZGRADI U BEOGRADU UJEDINJENE KOMŠIJE SU OBJAVILE RAT KORONI: Nema tog virusa koji ovde MOŽE DA PROĐE

Komšijski odnos ove strambene zajednice ogleda se i u pomoći onima koji žive sami a ili i onih koji žive u samoizlaciji

Objavljeno:

Oni su lekari, penzioneri tehnolozi, inženjeri. Komišije iz beogradskog solitera u Crnotravskoj ulici okupili su se kako bi svakodnevno dezifinkovali zgradu od 22 sprata sa 400 stanara.

Predsednik stambene zajednice Milorad Popović kaže da se sastaju dva puta dnevno i dogovaraju šta ko treba da radi. "Uzimamo rastvor za dezinfekciju i prskamo celu zgradu, hodnike, stepeništa", navodi Popović.

Sava Vidojević napominje da se alkoholom dezinfikuju svi elektro-uređaji, tastature, dugmad u liftu.

Motiv da se prikljči akciji Zoran Anđelković je video u očuvanju sopstvenog zdravlja i zdravlja njegove porodice ali i svih stanara.

U ovom momentu solidarnost je najbitnija, ali podsećaju da je podjednako važna i distanca uz koju su neophodni vizir, maske i rukavice. Domaćinski odnos u zgradi i oko nje preporučuju svima.

1 / 6 Foto: Printscreen

Komšijski odnos ove strambene zajednice ogleda se i u pomoći onima koji žive sami a ili i onih koji žive u samoizolaciji.

Miloje Dakić ističe da se redovno obilaze komšije koje su u samoizolaciji – donosi im se hrana i sve drugo što im potrebno.

"Jedini naš ulaz ima prostirku za brisanje nogu, mogućnost da operemo ruke pre ulaska u lift, dobro je i za životinje i ljude, jako sam zadovoljna", kaže jedna od stanarki.

Stanari u Crnotravskoj pravi primer "komšijske sloge i soldarnosti" a kad je tako onda bude i po onoj narodnoj koja podseća "Gde je sloge, tu je i pobeda!".

Bonus video:

(Espereso.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.