Na BG sajmu sada ima 216 pacijenata! TO JE DOBRA VEST, AKO UZMETE U OBZIR PROŠLONEDELJNI BILANS!
Beogradski Sajam, Foto: MOD

SJAJNO

Na BG sajmu sada ima 216 pacijenata! TO JE DOBRA VEST, AKO UZMETE U OBZIR PROŠLONEDELJNI BILANS!

Ako nalaz ne dođe za 24 sata može da dođe kasnije, pacijenti su nestrpljivi i zato postoji nezadovoljstvo", kaže on

Objavljeno:

U privremenoj bolnici u hali 1 Beogradskog sajma trenutno je 216 pacijenata, što je dva puta manje nego u ovom trenutku prošle nedelje, izjavio je koordinator privremene bolnice Veljko Milić.

On za TV Prva kaže da su u poslednjih nekoliko testiranja imali veliki procenat negativnih rezultata na kovid19.

"Juče je otpušteno 103 pacijenta, prethodnih dana bila je slična propoircija pozitivnih i negativnih. Na osnovu toga i činjenice da je broj pacijenata skoro prepolovljen i mi imamo utisak da pandemija jenjava, kaže dr Milić.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa tim da se određeni broj pacijenata žalio jer su dugo čekali rezultate testiranja, dr Milić kaže da je prošle nedelje bilo četiri dana zaredom testitranja, da se nekada dešava da rezultati ne stignu baš u predviđenom roku, te moli pacijente da budu samo malo strpljiviji.

"Ako nalaz ne dođe za 24 sata može da dođe kasnije, pacijenti su nestrpljivi i zato postoji nezadovoljstvo", kaže on.

On upozorava da se desi da asimptomatski pacijenti dobiju pogoršanje simptoma u vidu otežanog disanja, pada periferne saturacije kiseonika, ubrazanja srčanog rada.

"Najčešće je potom potrebna hospitaclizacija i njih šaljemo u kovid bolnice, na kliniku za infektivne i tropske bolesti", objasnio je dr Milić.

Opisujući kakva je organizacija medicinskog osoblja u privremenoj bolnici, dr Milić je podsetio da su osmočasovne smene sastavljene od lekara I medicinskih tehničara iz domova zdravlja.

Vojska svakodneno, nekoliko puta dnevno dezinfikuje površine ispred privremene bolnice, Zavod za biocide dezinfikuje zelenu i žutu zonu i postoje jedna vrata koja se zaključavaju i prelazi se u halu, u crvenu zonu, objasnio je lekar.

Privremena bolnica organizovana je tako da je ulaz za ekipe u zaštitnoj opremi s jedne strane, a sa druge strane je tzv.prljavi izlaz. Pored tog izlaza nalazi se manji šator, u kojem su sredstva za dezinfekciju i pumpe. "Pacijenti i prtljag moraju da se dezinfikuju pre nego krenu kući. Dobijaju zaštitno odelo, masku, rukavice i dezinfikuju se da bi sprečili da odnesu virus kući", objasnio je dr Milić.

S druge strane se nalazi drugi, veći šator I tu dolazi medicinsko osoblje po zavšetku smene kako bi se dezinfikovali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.