MAJA RADI U KOTEŽU U PRODAVNICI: Pomaže starima koji NE SMEJU NAPOLJE, uvek ih zove sa 1 ISTOM REČENICOM
Maja iz Koteža, Foto: FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

ona je pravi heroj

MAJA RADI U KOTEŽU U PRODAVNICI: Pomaže starima koji NE SMEJU NAPOLJE, uvek ih zove sa 1 ISTOM REČENICOM

Maja je nominovana za nagradu "Heroji Beograda".

Objavljeno:

Otkako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije virusa Covid-19, kod građana Srbije može jasno da se vidi jedinstvo, solidarnost i empatija. Zbog svih onih u našem društvu koji su pokazali visoki stepen brige za ostale sugrađane, Goran Vesić i Grad Beograd odlučio je da pokrene akciju „Heroji Beograda“, koja nagrađuje one koji su pokazali humanost u ovim teškim trenucima.

Jedna od nominovanih za nagradu „Heroji Beograda“ je i Maja, koja je zaposlena u jednoj prodavnici u Kotežu. Maja razume koliko je trenutno teško penzionerima u izolaciji i da ne mogu u kupovinu. U svom okruženju ima nekoliko njih koji su sami, a nemaju nikog ko bi ih snabdevao. Zato je odlučila da im ona svakog dana pre i posle radnog vremena donosi sve potrebne namirnice.

Kad je počela epidemija, oni su se mnogo uplašili, dolazili su u radnju i pitali me za više namirnica da im se obezbedi. Za sve sam im izašla u susret, nabavljam robu iz našeg centralnog magacina da bi manje bilo gužve zbog drugih potrošača, dala sam im moj broj telefona. Oni me lepo okrenu, tako je bilo na početku, ja odem od kapije do kapije da skupim papiriće ko mi spremi, dođem u radnju i odradim svoj deo posla do 15 časova i kad krenem kući počnem da im raznosim – rekla je za Pink Maja.

Zabrana ograničenog kretanja nije bila jedini razlog zbog kog se Maja odlučila na ovaj gest. Veliki broj građana, a posebno penzioneri su od početka vanrednog stanja počeli su da prave zalihe namirnica, a Maja nastoji da im objasni da robe ima i da za tim nema potrebe.

- Gomilaju stvari, a ja im onda objašjavam da to ne rade, da ću da im donosim svaki dan po pet limuna, a ne dve kile, po dva pakovanja makarona, a ne pet ili deset kesa. Isto tak je za brašno bio haos – kaže Maja.

Nije joj teško da ustane ranije, a ni da ode kasnije sa posla kako bi svima donela potrebne namirnice.

- Volim da pomažem drugima, a mislim da su penzioneri zaslužili da im se pomogne. Dajem sve od sebe, pored svog posla, zovem ih da pitam da li im nešto treba. Kad krenem kući, odmorim malo, dezinfikujem sve, opet ih pozovem da ih pitam da li je u redu sve što sam im donela – rekla je Maja za Pink.

1 / 1 Foto: FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Vrata Majine prodavnice otvorena su i onim danom kada je penzionerima dozvoljeno da odu u nabavku, pa je to, kako kaže, još jedan razlog njenog zadovoljstva.

Zbog svog nesebičnog gesta u ovim teškim vremenima, Maja je zaslužila nominaciju za nagradu “Heroji Beograda”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.