VESIĆ: Grad neće naplaćivati poslovni prostor u vanrednom stanju
Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje, Foto: Espreso.co.rs

zamenik gradonačelnika objavio

VESIĆ: Grad neće naplaćivati poslovni prostor u vanrednom stanju

- Grad neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje jer je zaustavljena privredna aktivnost u sektoru usluga i trgovini

Objavljeno:

Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Grad neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje jer je zaustavljena privredna aktivnost u sektoru usluga i trgovini, izuzev maloprodaje, pa zakupci uglavnom i nemaju prihode - rekao je Vesić.

On je dodao i da Grad neće fakturisati zakup poslovnog prostora čiji je vlasnik dok traje vanredno stanje.

Kada se vanredno stanje završi, zakupci će dobiti rok od 30 dana da se izjasne kako žele da plate zakup poslovnog prostora za ovaj period, rekao je Vesić.

On je pojasnio da će biti ponuđene dve mogućnosti - da se zakup tokom vanrednog stanja plati do 31. decembra ove godine uz popust od 50 odsto ili da se celokupan iznos zakupa iz vremena vanrednog stanja plati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata.

- Na ovaj način Grad ulaže dodatne napore da pomogne malim privrednicima koji su uglavnom zakupci naših poslovnih prostora, kako bi sačuvali svoj posao i plate radnicima koji rade za njih, poručio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.