SITUACIJA JE TEŠKA U JOŠ 1 DOMU ZA STARA LICA! Oglasio se Vesić i saopštio novu vest!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/TV Pink

opasno

SITUACIJA JE TEŠKA U JOŠ 1 DOMU ZA STARA LICA! Oglasio se Vesić i saopštio novu vest!

"Ima onih koji imaju zaštitnu opremu za mesec dana, ali i onih koji to imaju za još manje od nedelju dana", rekao je Vesić

Objavljeno:

Grad Beograd je obavio kontrolu svih 152 privatna doma za stare, koliko ih je registrovano na teritoriji Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji kaže da je, osim u staračkom domu "Doživeti stotu", teška situacija u još jednom privatnom domu u kome trenutno boravi 20 korisnika.

Vesić je za Tanjug rekao da je većina domova za stara lica na vreme kupila zaštitnu opremu, sredstva za higijenu i uspostavila karantin.

"Ima onih koji imaju zaštitnu opremu za mesec dana, ali i onih koji to imaju za još manje od nedelju dana", rekao je Vesić.

On je podsetio da na teritoriji Begrada postoji 152 licencirana privatna doma za stara lica, u kojima se nalazi 4 583 korisnika, dok se u Gerontološkom centru Beograd u četiri smeštajna objekta nalazi 1 156 seniora.

Vesić kaže da je Izveštaj već danas prosleđen premijerki Ani Brnabić, ministru zdravlja Zoranu Lonačaru i Zoranu Đorđeviću, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Utvrđeno je stanje koje se tiče zaštitne opreme u svakom privatnom domu za stara lica, a Grad Beograd je predložio da zdravstvenu kontrolu nad ovim domovima preuzmu lokalni domovi zdravlja. Mi ćemo sa svoje strane, preko opštinskih štabova i volontera pomoći privatnim domovima za stara lica da održe potpunu izolaciju koja je propisana za lica koja su starija od 65 godina", naveo je Vesić.

On je rekao da se najvažnija bitka u Beogradu vodi se da zaštite stara lica u staračkim domovima.

"Grad Beograd nema nikakvu nadležnost nad ovim domovima ali baš me briga za nadležnost kada se borimo protiv epidemije kojoj su posebno izloženi naši najstariji sugrađani. Grad Beograd usko će sarađivati sa Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima kako bi se naši najstariji sugrađani zaštitili", rekao je zamenik gradonačelnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.