POČINJE DEZINFEKCIJA BEOGRADA: Ove opštine će prve biti očišćene!
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

borba sa koronom

POČINJE DEZINFEKCIJA BEOGRADA: Ove opštine će prve biti očišćene!

Dezinfekcija će se raditi sredstvom na bazi aktivnog kiseonika, sa 16 pikap vozila koja se koriste za zaprašivanje komaraca,

Objavljeno:

Gradska čistoća danas počinje da dezinfikuje međublokovske površine u 10 beogradskih opština koje su u nadležnosti tog preduzeća, a na prvom mestu biće Zemun i Novi Beograd.

Dezinfekcija će se raditi sredstvom na bazi aktivnog kiseonika, sa 16 pikap vozila koja se koriste za zaprašivanje komaraca, a tim povodom direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić apelovao je dodatno na građane da ne izlaze kako bi im olakšali da obave posao.

Akcija dezinfekcije će se, kako kaže, kontinuirano sprovoditi sa ciljem sprečavanja ulaska koronavirusa u stambene zgrade što je od ključnog značaja za stanovništvo.

Međublokovske površine u opštinama Novi Beograd i Zemun biće prve na čijoj će se dezinfekciji raditi upravo i zbog velikog broja stanovnika.

Od srede počinje i dezinfekcija stambenih blokova GO Savski venac, Stari grad i Vračar, a u narednim danima i površina na preostalih pet beogradskih opština iz nadležnosti Gradske čistoće, naveo je direktor.

Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnosenja smeća i čišćenja, ekipe JKP Gradska čistoća redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona.

Pored toga preduzeće dezinfikuje i prilaze kliničkim i bolničkim centrima, kao i domovima zdravlja, podseća direktor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.