HUMAN GEST GRADA BEOGRADA! Ovo je donacija koja je dostavljena Gradskom zavodu za hitnu pomoć!
Grad Beograd, Foto: Nebojša Mandić

bitno

HUMAN GEST GRADA BEOGRADA! Ovo je donacija koja je dostavljena Gradskom zavodu za hitnu pomoć!

Donaciju direktoru Gradskog zavoda za hitnu pomoć Goranu Čolakoviću uručili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević

Objavljeno:

Grad Beograd donirao je danas 5.000 maski, 500 jednokratnih i višekratnih zaštitnih odela, rukavice i drugu medicinsku opremu Gradskom zavodu za hitnu pomoć.

Donaciju direktoru Gradskog zavoda za hitnu pomoć Goranu Čolakoviću uručili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Vesić je kazao da je Grad Beograd preko donatora, uglavnom beogradskih privrednika iz Kine, nabavio veliki broj zaštitnih maski, rukavica i odela za gradske službenike, odnosno, radnike koji su na terenu i svakodnevnom kontaktu sa građanima.

"Osim toga, trudimo se da pomognemo i zdravstvenim instucijama u Beogradu, bez obzira što je za njihovo primarno snabdevanje zadužen Republički zavod za zdravstveno osiguranje, ali u ovoj situaciji svako od nas trebalo bi da da svoj doprinos", rekao je Vesić.

Kaže da je Gradski zavod za hitnu pomoć od Grada Beograda dobio 5.000 maski, 500 jednokratnih i višekratnih odela, kao i rukavice.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd nedavno donirao medicinsku opremu i Institutu za pulmologiju, kao i da obezbeđuje zaštitna odela i sve što je od opreme potrebno Zavodu za biocide.

"Na taj način dajemo doprinos da zdravstveni radnici, koji su prvi na frontu borbe sa virusom korona, a kojih u Beogradu ima dosta, budu potpuno zaštićeni", istakao je Vesić.

Direktor Gradskog zavoda za hitnu pomoć Goran Čolaković zahvalo je Gradu Beogradu na donaciji, dodajući da zdravstveni radnici trpe veliki pritisak i vode dve borbe - kako u borbi protiv virusa korona, tako i u nabavci zaštitne opreme.

"Hitna pomoć je bila spreman u jednom trenutku, jer kada smo čuli da je prvi pacijent preminuo u Kini, nabavili smo ogromnu količinu opreme. Nabavili smo 40.000 maski i 30.000 rukavica, to se sve potrošilo i sada, pošto je otežano snabdevanje, mi se trudimo na sve načine da dođemo do zaštitnih odela", rekao je Čolaković.

Kaže da Grad Beograd pruža veliku pažnju Gradskom zavodu za hitnu pomoć, dodajući da je 2014. godine izdvojio novac za obnovu centrale u toj ustanovi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.