MNOGIMA JOŠ UVEK NIJE JASNO: U autobuse na koridorskim linijama možete samo na JEDAN NAČIN!
To znači da u autobuse, osim medicinskih radnika, pripadnika vojske, policije i radnika zaposlenih u javnim preduzećima i gradskoj upravi, mogu da uđu na primer i oni koji rade u firmama za obezbeđenje, Foto: News1/Filip Plavčić

INFORMIŠITE SE

MNOGIMA JOŠ UVEK NIJE JASNO: U autobuse na koridorskim linijama možete samo na JEDAN NAČIN!

To znači da u autobuse, osim medicinskih radnika, pripadnika vojske, policije i radnika zaposlenih u javnim preduzećima i gradskoj upravi, mogu da uđu na primer i oni koji rade u firmama za obezbeđenje

Objavljeno:

Koridorske linije GSP koje trenutno saobraćaju u gradu, kao i linije "Laste" koje iz prigradskih opština voze ka kliničko-bolničkim centrima mogu da koriste medicinari, radnici koji imaju radni nalog, kao i pripadnici vojske i policije. Ipak, građani se susreću sa mnogobrojnim nejasnoćama pošto se ovaj sistem još uhodava.

Beograd je uspostavio posebne linije gradskog i prigradskog prevoza koje su prvenstveno predviđene za prioritetne potrebe zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, a misli se na medicinsko i nemedicinsko osoblje zaposleno u zdravstvu. Takođe ih mogu koristiti i zaposleni koji imaju radnu obavezu, objašnjavaju za "Novosti" u Sekretarijatu za javni prevoz. Polasci su u periodu od 5.30 do 8.00 i od 17.30 do 20.00.

- Za korišćenje navedenih linija potrebno je da zaposleni ima radnu obavezu, poseduje radni nalog ili potvrdu o radnom angažovanju za vreme vanrednog stanja, koju je overio poslodavac, i personalizovanu "bus plus" karticu sa uplaćenom pretplatnom kartom za zaposlene za tekući mesec - kažu u Sekretarijatu.

To znači da u autobuse, osim medicinskih radnika, pripadnika vojske, policije i radnika zaposlenih u javnim preduzećima i gradskoj upravi, mogu da uđu na primer i oni koji rade u firmama za obezbeđenje, a koji imaju radni nalog i uplaćenu markicu. To važi kako za koridorske linije u Beogradu, tako i u prigradu, na primer, na liniji iz Mladenovca.

- Ukoliko zaposleni imaju potrebu da linije koriste van navedenih vremena, odnosno da se vraćaju ranije kući zbog zabrane kretanja koja počinje u 17.00, potrebno je da se obrate poslodavcima koji imaju mogućnost da obezbede posebne linije sklapanjem ugovora sa GSP, "Lastom" i drugim prevoznicima - navode u Sekretarijatu.

I dok medicinari i državni organi zaduženi za brigu o zdravlju i bezbednosti građana u RS tokom vanrednog stanja ne moraju da poseduju mesečne "bus plus" karte, to ne važi za radnike koji imaju radni nalog. Oni vožnju ne mogu da plate nepersonalizovanom karticom.

Prevoz koridorskim linijama za zaposlene koji imaju nalog plaća se personalizovanom "bus plus" karticom za tekući mesec, i to uplatom pravnog lica, elektronskim plaćanjem ili uplatom zaposlenog na kioscima. Ukoliko neko ne poseduje personalizovanu "bus plus" karticu, sada za njega može da je obezbedi samo poslodavac, s obzirom na to da su javni šalteri, odlukom Vlade Republike Srbije, ukinuti. Sekretarijat za javni prevoz je uspostavio posebnu imejl adresu javniprevoz.covid@beograd.gov.rs, na koju firme daju obaveštenja o broju zaposlenih koji će koristiti uspostavljene posebne linije kako bi se lakše moglo upravljati prevoznim zahtevima, odnosno kako bi se blagovremeno obezbeđivao potreban broj vozila. Sve informacije mogu da se nađu na sajtu http://www.bgprevoz.rs - pojašnjavaju u Sekretarijatu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.