TAČNO SE ZNA KAKO BI IZGLEDALO ZATVARANJE BEOGRADA ZBOG KORONE: Rampe na izlazima iz grada, PUNKTOVI SVUDA
ilustracija, Foto: Pritnscreen

AU

TAČNO SE ZNA KAKO BI IZGLEDALO ZATVARANJE BEOGRADA ZBOG KORONE: Rampe na izlazima iz grada, PUNKTOVI SVUDA

Naravno, građani ne bi sa oduševljenjem dočekali ovakve mere

Objavljeno: 25.03.2020. 09:27h
  • 4

Rampe na svim izlazima iz Beograda, stroga kontrola ili potpuna zabrana kretanja između naselja i rad samo službi neophodnih za funkcionisanje grada bile bi ključne mere ukoliko bi se, kao u pojedinim gradovima u Kini i Italiji, donela odluka o zatvaranju prestonice.

Tu mogućnost najavio je predsedik Aleksandar Vučić, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, a stručnjaci civilne zaštite i eksperti za bezbednost kažu, za "Novosti", da u slučajevima izolacije određene teritorije u Srbiji postoje jasno utvrđeni protokoli.

Profesor civilne zaštite sa Fakulteta za bezbednost Vladimir Jakovljević objašnjava da bi u tom slučaju Gradski štab za vanredne situacije imenovao poverenike civilne zaštite za pojedine delove grada, pa čak pojedinačno i za zgrade, kako bi se brinuli o ljudima koji tu žive:

- Bio bi, naravno, pojačan i nadzor policije i komunalne policije, bile bi organizovane službe dostave, kontrolni punktovi... Naravno, građani ne bi sa oduševljenjem dočekali ovakve mere, ali u borbi sa nevidljivim neprijateljem mora se razmišljati i o najradikalnijim potezima.

Radomir Milašinović, bivši dekan Fakulteta za bezbednost, kaže nam da bi u slučaju zatvaranja jednog dela Srbije tu morale da se primene stroga pravila subordinacije između institucija, civilne odbrane i službi bezbednosti:

- U slučaju blokade Beograda bili bi postavljeni punktovi vojske na svakom izlazu - na auto-putu, Pančevačkom mostu, Smederevskom putu...

Bonus video:

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media