U BEOGRADU SE SPROVODE ZAŠTITNE I PREVENTIVNE MERE ZBOG KORONAVIRUSA: Evo šta to zapravo znači
Shodno odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Stručno-operativnog tima za suzbijanje epidemija sprovode se pojačane mere preventivne dezinfekcije, Foto: EPA/CIRO FUSCO

mora tako

U BEOGRADU SE SPROVODE ZAŠTITNE I PREVENTIVNE MERE ZBOG KORONAVIRUSA: Evo šta to zapravo znači

Doneta odluka

Objavljeno:

Shodno odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Stručno-operativnog tima za suzbijanje epidemija sprovode se pojačane mere preventivne dezinfekcije radi sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije korona virusa, saopšteno je iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Navedene pojačane mere sprovode se u ustanovama socijalne zaštite, vozilima javnog saobraćaja, zdravstvenim ustanovama, dezinfekcija vozila hitne pomoći i na drugim mestima sa povećanim epidemiološkim rizikom na teritoriji grada Beograda od 13. marta, navedeno je u saopštenju.

Zavod sprovodi i redovne programe mera suzbijanja štetnih organizama, sistematsku deratizaciju stambenog fonda, poslove suzbijanja odraslih formi komaraca u zatvorenom prostoru, kao i druge aktivnosti radi sprčavanja i suzbijanja zaraznih bolesti uz prethodno obaveštenje Beokom servisa i sredstava javnog informisanja.

"Budući da se tokom prethodnih dana na društvenim mrežama pojavila informacija o zloupotrebama, odnosno osobama u 'belim mantilima koji vrše dezinfekciju', Zavod je dostavio fotografije na kojima može da se vidi uniforma i ostali prepoznatljivi detalji po kojima se može zaključiti da su u pitanju njihovi zaposleni", navode su saopštenju.

Na fotografijama su prikazani zaposleni sa zaštitnom opremom koju zahteva vanredno stanje radi suzbijanja epidemije, kako navode, i to sa obeležjima Zavoda i identifikacionim karticama zaposlenog angažovanim na navedenim poslovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.