KAO DA NAM KORONA NIJE DOVOLJNA: Nastavak grejne sezone povećao zagađenje vazduha u BEOGRADU
Foto: Printscreen

još jedna muka

KAO DA NAM KORONA NIJE DOVOLJNA: Nastavak grejne sezone povećao zagađenje vazduha u BEOGRADU

Zbog mera Vlade Srbije u suzbijanju širenja virusa odsustvo intezivnog saobraćaja sa ulica Beograda, prema rečima Radovića nije u velikoj meri doprinelo manjem aero zagađenju.

Objavljeno: 13:36h

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović reko je Tanjugu da bez obzira na odsustvo automobila sa ulica Beograda ovih dana je došlo dominimalnog povećanja zagađujućih materija u glavnom gradu Srbije pre svega zbog trajanja grejne sezone.

Zbog mera Vlade Srbije u suzbijanju korona virusa odsustvo intezivnog saobraćaja sa ulica Beograda, prema rečima Radovića nije u velikoj meri doprinelo manjem aero zagađenju.

"Još uvek radi Gradska toplana, ali i individualna ložišta, jer su noći i dalje hladne. Zbog vanrednog stanja u Srbiji, veliki broj ljudi kod kuće i grejanje radi celog dana, pa se to održava na zagađenje vazduha u Beogradu" kazao je Radović i dodao da je minimalnog povećanju zagađenja vazduha doprinelo i odsustvo vetrova iznad Beograda.

"Nije bilo kretanja vazduha i to je uslovilo deo aero zagađenja", kazao je Radović.

Prema njegovim rečima, sa dolaskom lepših dana temperatura vazduha biće u porastu pa ćepotreba za aktiviranjem grejnih tela biti manja.

"Veliki broj individualnih ložišta u predgrađima Beograda je radio ovih dana što su naše analize registrovale kroz zagađenje vazduha, ali to zagađenje nije ni približno onom koje smo imali u toku zime" kazao je Radović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.