UPRAVO JE SAOPŠTENO! Od večeras se ukida gradski prevoz U TERMINIMA KAD VAŽI ZABRANA KRETANJA
ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube/RTS

novine

UPRAVO JE SAOPŠTENO! Od večeras se ukida gradski prevoz U TERMINIMA KAD VAŽI ZABRANA KRETANJA

Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od danas u Beogradu u periodu od 20 časova do 5 sati ujutru, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut javni prevoz.

Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana, ali tokom poslednja dva dana prevoz posle 20 sati nije bio ukinut, kako bi se poslodavcima koji imaju treću smenu omogućilo da se organizuju i kako iznenada ne bi ostali bez radnika.

"Tokom jučerašnjeg dana imali smo sastanke sa Privrednom komorom Srbije i dogovoreno je da se poslodavcima preporuči da treću smenu organizuju u skladu sa zabranom kretanja. Grad Beograd je spreman da u dogovoru sa poslodavcima organizuje direktan prevoz za radnike", rekao je Vesić.

On je zahvalio ugostiteljima koji poštuju odluku da ugostiteljski objekti rade do 19 sati.

"Komunalna milicija je kontrolisala sprovođenje ove odluke i nismo našli nijedan slučaj da ju je neko kršio. Hvala ugostiteljima koji su pokazali veoma visok stepen društvene odgovornosti", rekao je Vesić i dodao da u Beogradu još uvek rade kafići i restorani.

On je istakao da će rad kafića i restorana u Beogradu najviše zavisiti od mišljenja epidemiologa.

"Takođe, to pitanje će zavisiti i od toga da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju naređenje da u zatvorenom objektu ne bude više od jedne osobe po metru kvadratnom kao i da se stolovi prorede i postave tako da razdaljina između njih bude najmanje metar i po", rekao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.