Pedijatrijska sestra iz Doma zdravlja Novi Beograd zaražena koronavirusom
ilustracija, Foto: Profimedia

potvrđeno

Pedijatrijska sestra iz Doma zdravlja Novi Beograd zaražena koronavirusom

Pod nadzor je stavljeno više od 20 ljudi

Objavljeno:

Danas je stigla potvrda da je medicinska sestra koja radi na odeljenju pedijatrije u Domu zdravlja Novi Beograd, u Nehruovoj 53, zaražena novim virusom korona. Inače, na sinoćnoj konferenciji za medije, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je priča o slučaju koronavirusa u tom Domu zdravlja, „nepotvrđena".

Ipak, kako su rekli u tom Domu zdravlja za sajt Raskrinkavanje, pod nadzor je stavljeno više od 20 ljudi, što članova osoblja što pacijenata sa kojima je zaražena sestra bila u kontaktu.

„Stavili smo osoblje pod nadzor - oko 10, 11 njih. Gradski zavod je preduzeo sve mere izolacije i sanitarnog nadzora nad zaposlenima, kao i kontrolu nad decom sa kojima je sestra bila u kontaktu“, rečeno je u tom Domu zdravlja Raskrikavanju i potvrđeno da sestra ne dolazi na posao od 11. marta. „Čuli smo juče da su rekli da to nije tačna informacija, ali jeste tačno i ne razumemo zašto su to demantovali“. Ta ustanova je dezinfikovana, a prijem pacijenata se obavlja po planu. „Sada imamo problem sa osobljem jer nas nema dovoljno, mada nema ni navale ni gužve“. Informacije o izvoru zaraze i u kakvom su zdravstvenom stanju osobe stavljene pod nadzor zbog kontakta sa ovom medicinskom sestrom, nismo mogli da potvrdimo u Zavodu za javno zdravlje Beograd jer se na nekoliko brojeva telefona niko nije javljao, uprkos upornim pozivima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Raskrikavanje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.