NEMAMO TOPLU VODU, STRUJU, ŽIVIMO U 10 KVADRATA! Ilija (67) i Angelina za vreme opasne EPIDEMIJE, trpe MNOGO MUKA
Ilija Mijatović, Foto: Emilija Jovanović

horor

NEMAMO TOPLU VODU, STRUJU, ŽIVIMO U 10 KVADRATA! Ilija (67) i Angelina za vreme opasne EPIDEMIJE, trpe MNOGO MUKA

- Ovo nikome ne bih poželeo, naveo je Mijatović

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Ilija Mijatović i njegova supruga Angelina nedavno su se suočavali sa najtežom situacijom u njihovim životima. I to po treći put.

Naime, njih su privatni izvršitelji pokušali da izbace iz jedinog doma koji je više nego skroman. I dalje žive na adresi Đurićeva 33 na Zvezdari zahvajujući dobrim ljudima koji su ih prethodni put zaštitili od policije, a kada je Angelina bila udarena kapijom u glavu nakon čega je prevežena u Urgentni centar.

foto: Emilija Jovanović

Sada, oni se suočavaju sa novom mukom. Naime, usred noći im je srušena noseća greda koja drži jedan deo krova, a već ujutru, ostali su i bez struje.

- Sumnjam da mi je komšija srušio noseću gredu od kuće. Nešto je usred noći grunulo, a ujutru se ona srušila. Zamalo da ostanemo bez krova. Istog dana došli su ljudi iz Elektrodistribucije koje sam tada video da silaze sa bandere. Isključili su mi struju, a kada sam ih pitao zašto su to uradili, objasnili su mi da im je komšija rekao da na mojoj adresi niko ne živi. Jedan radnik je rekao da će vratiti priključak, a drugi radnik koji je izlazio iz komšijine kuće ga je gurnuo i dao mu znak da krenu. Meni struja nije isključena zbog duga, već zbog "veze" koju komšija ima, naveo je Ilija.

foto: Emilija Jovanović

Nakon toga, on je zvao EPS, a zaposleni mu je rekao da da priključak za struju stavi na drugi deo krova i da ga pritegne što je on i uradio.

Nakon toga sam otišao kod njih, i radnica mi je usmeno rekla da dugujem 71.000 dinara za dug za struju. Sutradan mi je na računu stiglo da dugujem 28.000 dinara. Nemam toplu vodu, nemam frižider, hrana mi je propala. U ovim uslovima nemam šta da radim, ruke perem hladnom vodom, nemam kupatilo. Napravio sam mali lavabo iznad wc šolje i tako se snalazimo, i bojimo se zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

On je napomenuo da nema osnovne uslove za život, ali ni za higijenu.

foto: Emilija Jovanović

- Mi se kupamo hladnom vodom u improvizovanom kupatilu, tu se "zalivamo" preko šolje iz lavaboa. Nemam na šta da skuvam čaj, nemamo ništa. Ja sam srčani bolesnik, imam 67 godina, a supruga mi ima 54 godina, i jako je bolešljiva, dodao je Ilija i napomenuo da ona radi u prodavnici kao kasirka i nema pravo da odsustvuje sa posla.

Podsećamo, Ilija živi sa Angelinom u sobici od 10 kvadrata u već nemogućim uslovima za život, a sada su sve snage usmerili kako bi tu ostali jer nemaju gde drugo.

foto: Emilija Jovanović

Pre toga, trošna kuća od 28 kvadrata se pravno vodila kao tri odvojene sobe. Zbog toga su Miljkovići i Mijatovići vodili tri različita spora. U sudskom maratonu koji je traje 14 godina, pred osnovnim, višim i apelacionim sudom, donošene su potpuno različite presude.

- Ukoliko nas isele iz ove šupe, ostaćemo na ulici, mi nemamo gde da idemo, inače bi već otišli. Ja sam primao ranije socijalnu pomoć, a sada imam preko 65 godina, ali nemam staž, a samim tim ni penziju. Ja sam srčani bolesnik, a supruga je obolela od štitne žlezde, rekao je ranije Ilija za Espreso.

Podsećamo, Mijatovići su imali sobu i kuhinju, ali im je pre dve godine kuhinja oduzeta, a stvari zaplenjene. Tom prilikom, je i i Angelina, Ilijina supruga "zazidana u kuhinji".

Sudski spor između Ane i Miloša Miljkovića, vlasnika kuće od 28 kvadrata, i porodice Mijatović trajao je od 2002. godine. Desetine parnica rezultirale su presudom, po kojoj su Ilija i Angelina Mijatović, sa svoje troje dece i unučetom morali da se isele iz dve od tri sobe kuće u koju se Ilijin otac uselio još 1946. godine.

foto: Emilija Jovanović

Ivan Miljkovic, sin M. Miljkovica, vlasnika kuće, rekao je da je porodica Miljkovic dugi niz godina Mijatovicima, slala zahtev za plaćanje kirije, kao i zahtev o sklapanju ugovora o stanovanju, koji je Ilija M., odbijao.

- Tu smo se sudili, i presuda je doneta u moju korist, ali su se oni žalili, i što nije nikada zabeleženo, Apelacioni sud u roku 45 dana donosi odluku u njihovu korist, a znamo da taj sud donosi odluke posle godinu do dve, naveo je Ilija.

- Ja nisam bio dužan da mu plaćam kiriju jer sam zaštićeni stanar, on je trebao mene da stambeno obezbedi, a ne da me iseljava. Nemam nikakav ugovor sa njim, a on je "lupao cifre". Nisam želeo na to da pristanem, rekao je Ilija.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.