NEMA POTREBE ZA ZATVARANJEM ŠKOLA I VRTIĆA: Radojičić otkrio novosti o KORONA VIRUSU
Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima, Foto: Printscreen

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

NEMA POTREBE ZA ZATVARANJEM ŠKOLA I VRTIĆA: Radojičić otkrio novosti o KORONA VIRUSU

Kada su u pitanju mere koje će biti preduzimane u narednom periodu, gradonačelnik je kazao da će narednih mesec dana dostava robe prodavnicama biti 24 sata

Objavljeno: 12.03.2020. 12:26h

U ovom momentu nema potrebe da se u Beogradu obustavi nastava u školama i vrtićima, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je rekao da je to odlučeno nakon jutrošnjeg sastanka sa resornim sekretarima Gradske uprave, na kojem je bio prisutan i epidemiolog Predrag Kon.

- Sa epidemiologom Konom razgovarano je o tome kakva je dinamika pojavljivanja respiratornih infekcija i onih sličnih gripu u domovima zdravlja. Na osnovu njihove analize, nema povećanog broja obolelih i u odnosu na to mi ćemo planirati dalje aktivnosti - istakao je Radojičić.

On je dodao da nije dobro prekidati funkcionisanje institucija i škola pre vremena, te da su epidemiolozi i stručna lica ti koji "definišu pravi momenat i donose odluku i oko toga, ako bude potrebno".

Kada su u pitanju mere koje će biti preduzimane u narednom periodu, gradonačelnik je kazao da će narednih mesec dana dostava robe prodavnicama biti 24 sata.

Takođe, navodi on, kroz budžetsku rezervu će se obezbediti neophodan novac za dodatnu dezinfekciju prostorija u domovima zdravlja, Hitnoj službi, kao i u ustanovama socijalne zaštite.

Radojičić uverava da je u ovom trenutku situacija sa korona virusom pod kontrolom i da nema razloga za paniku.

- Grad se odgovorno ponaša prema zdravlju Beograđana. Epidemije imaju dinamiku. Važno je da se pacijenti ne javljaju u istom momentu, jer to opterećuje zdravstveni sistem - zaključio je gradonačelnik.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović batut": 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Bonus video: 

(Espreso.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media