PRETILI SU DA ĆE DA NAM SEKU RUKE I NOGE! Porodicu Jovićić hoće da isele zbog ZELENAŠKIH DUGOVA
Iseljenje porodice Jovičić, Foto: Za krov nad glavom

opasna situacija

PRETILI SU DA ĆE DA NAM SEKU RUKE I NOGE! Porodicu Jovićić hoće da isele zbog ZELENAŠKIH DUGOVA

Oni su mislili da će izvršitelji doći da ih prinudno isele

Objavljeno: 15:56h

Porodica Jovičić koja živi na Julinom brdu u Ulici Siniše Stankovića 15 se plašila da danas ne ostane na ulici po kiši.

Oni su mislili da će izvršitelji doći da ih prinudno isele.

Naime, Jovčići su 2005. pozajmili novac od zelenaške agencije od 5.500€ u nadi da će Aleksandar, dizajner pozorišnih efekata, moći da napravi mali biznis trgovine ovakvom opremom.

- Biznis je propao, a dug je rastao i dostigao je 27.000€ zbog zelenaških kamata. Uprkos brojnim pokušajima da se dogovorimo sa agencijom, neuspelih pokrenutih tužbi na sudu protiv pozajmljivača koji je i fizički pretio i ucenjivao moju porodicu, stan vredan 40.000€ je prodat za 27.000€ da bi se vratio napumpan dug, priča Jovičić i dodaje:

- U ovome svemu je značajnu ulogu odigrala i izvršiteljka I.B. koja je organizovala dve aukcije koje je brižljivo čuvala od očiju javnosti na leto prošle godine. Stan je prodat samom poveriocu, koji je godinama osiguravao sebi dolazak do njega, prvo podizanjem kamate na dug, pretnjama, a na kraju i angažovanje “javne” izvršiteljke koja je dovela i privatno obezbeđenje da bi zaštitila zakon jačeg i moćnijeg koji je dosledno na snazi u praksi od 2000. i koji dobija i sve više legalnih opravdanja, pa tako i kroz Zakon o izvršenju i obezbeđenju koji od ove godine još više otežava borbu protiv lažnih obećanja o napretku, a u biti pogoršanih uslova života za većinu stanovništva, uvodeći kazne za solidarne građanke i građane koji ne žele da dozvole kontinuirano osiromašenje naroda kroz otimanje jedinih domova.

Jovičić je rekao da se susretao sa mnogim pretnjama od strane zelenaša, poput "odsecanja ruku i nogu", ali i likvidacijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.