ODRŽAN SASTANAK GRADSKE UPRAVE I PREDSTAVNIKA INICIJATIVE VRATIMO TROLU 28: Da li će trola opet voziti BG ulicama?
Foto: Public

NASTAVAK PREGOVORA

ODRŽAN SASTANAK GRADSKE UPRAVE I PREDSTAVNIKA INICIJATIVE VRATIMO TROLU 28: Da li će trola opet voziti BG ulicama?

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević obećao je da će građanima dostaviti analize kapaciteta

Objavljeno:

Danas je održan drugi po redu sastanak predstavnika inicijative ''Vratimo trolu 28'' sa gradskim sekretarom za javni prevoz, dr Jovicom Vasiljevićem. Sastanku su prisustvovali predstavnici Sekretarijata i GSP-a, kao i dr Slaven Tica, šef katedre za drumski transport na saobraćajnom fakultetu.

Opšti utisak građana iz inicijative ''Vratimo trolu 28'' je da je sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi i smatramo da je došlo do približavanja stavova, te da su uvažena mišljenja obe strane. Iako još uvek nismo dobili konačan odgovor o ponovnom uspostavljanju ove linije, planirano je održavanje još jednog sastanka u narednom periodu.

Sekretarijat i GSP ističu da se transportni sistem treba sagledavati kao celina, ali ni zahtevi i predlozi inicijative ''Vratimo trolu 28'' nisu u konfliktu sa takvim gledištem. Obe strane su se složile da transportnu politiku treba uskladiti sa transportnim potrebama gradjana. Predstavnici inicijative insistirali su na tome da je suština u trasi i u pouzdanoj liniji Zvezdara - Trg Republike.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević obećao je da će građanima dostaviti analize kapaciteta, koje su vršene nakon ukidanja linije 28, kao i zapisnike sa sastanaka.

- Želimo da istaknemo da je dijalog sa građanima od izuzetne važnosti kada je u pitanju planiranje gradskog prevoza, a sastanke sa gradskom upravom i stručnjacima smatramo velikim i pozitivnim pomakom ka rešenju koje bi bilo prihvatljivo za obe strane, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.