KORONA ZGRADA: Da li ste čuli da na Novom Beogradu postoji zgrada koja se zove isto kao virus? BILI SMO TAMO (FOTO)
Foto: Emilija Jovanović

sablasno

KORONA ZGRADA: Da li ste čuli da na Novom Beogradu postoji zgrada koja se zove isto kao virus? BILI SMO TAMO (FOTO)

Otišli smo na lice mesta i evo šta smo saznali

Objavljeno: 21:20h

Na Novom Beogradu postoji zgrada koja se, ni manje ni više zove Korona.

Ova informacija jutros je velikom brzinom počela da se širi društvenim mrežama, a u želji da istu proverimo zapucali smo ka "blokovima".

Ono što nas između ostalog, zanimalo je šta se tamo nalazi, da li u njoj neko živi i ono najvažnije, da li Korona zgrada ima bilo kakve veze sa ozloglašenim virusom?

foto: Printscreen

Kada smo stigli na odgovarajuću adresu upitali smo prolaznike za tačnu lokaciju zgrade. Ne samo da nisu znali već gde je nisu nikada ni čuli da u njihovom komšiluku postoji objekat pod tim nazivom. Krenuli smo u potragu za Koronom, zgradom u ulici Trešnjinog cveta, koja je jasno ucrtana na google mapi.

Ispred zgarde Winer Stedia, zatekli smo zaposlene u toj firmi koji. Upitali smo jednog mladića da li zna gde se nalazi Korona zgrada.

- Nisam nikada čuo za ti zgradu. Radim ovde godinama, ali prvi put čujem da tako nešto postoji.

Pokazali smo mu da je Korona zgrada uneta i u Google mapu te nam je pomogao da rastumačimo njenu tačnu lokaciju. No, mapa je pokazivala da se nalazimo na pravom mestu. Ušli smo u zgradu jedne osiguravajuće kuće, i potražili informacije na recepciji. Međutim ni tu nismo saznali ništa, jer za Korona zgradu ni oni nisu čuli.

Nastavivši svoju potragu naišli smo na gradilište, ali i na odgovor koji smo tražili. Desetine kineskih državljana odevenih u radna odela i sa zaštitnim kacigama na glavi motali su oko gradilišta na kom su očigledno bili zaposleni. Ispred gradilište, poređani na drvenoj klupici sedeli su radniicI iz Srbije.

Kako bismo sigurni da je objekat u izgradnji simbolično nazvan kao Korona virus, odlučili smo da probamo još jednom. Prišli smo radnicima iz Srbbije i pitali da li su čuli za Korona zgradu.

-Kako? Ne nismo čuli za to i ne znamo o čemu je reč. Jeste li sigurni da se tako zove? Mi radimo na gradilištu ove zgrade, a kako će se zgrada zvati nemamo pojma, odgovorio nam je jedan od zaposlenih na gradilištu.

Nakon toga sve nam je bilo jasno. Zgrada Korona se upravo gradila pred našim očima. Ne znamo od koga je ovaj naziv direktno potekao niti ko je ovaj objekat u izgradnji uneo na mapu,ali smo sasvim sigurni da investitori ove zgrade imaju mnogo bolji naziv.

Još je zanimljivije da se niko od Srba koji rade sa Kineza ne plaši potencijalne zaraze. Nekoliko zgrada dalje ispred vrtića dečica veselo trčkarala, što je za nas bio znak da se Novobeograđani, barem oni iz ovog bloka, gripa definitivo ne plaše.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.