OTROVAN PAS U PARKU KOD SKUPŠTINE SRBIJE? Beograđani u panici za svoje ljubimce, OVO JE PRAVA ISTINA (FOTO)
Foto: Emilija Jovanović

STRAŠNO

OTROVAN PAS U PARKU KOD SKUPŠTINE SRBIJE? Beograđani u panici za svoje ljubimce, OVO JE PRAVA ISTINA (FOTO)

Uprkos zakonima, broj otrovanih pasa se ne smanjuje

Objavljeno:

U Srbiji se dnevno otruje između 300 i 500 pasa, a sve je manje bezbednih mesta na kojima ljubimce možete šetati bez bojazni da će progutati nešto što bi ih moglo usmrtiti.

Najstravičniji slučaj poslednjih zabaležen stiže iz opštine Grocka, u kojoj je otrovano osam pasa.

Nova zabrinjavajuća vest osvanula je na društvenoj mreži Tviter. Naime, izvesni mladić naveo je da je njegov prijatelj šetao psa u parku kod Skupštine, posle čega se pas naprasno srušio i ubrzo uginuo.

"Izgleda da je neko bacio nešto i tamo", stoji u tvitu.

foto: Printscreen

Otišli smo do pomenutog parku kako bismo razgovarali s vlasnicima pasa i proverili ove tvrdnje.

- Čuli sam da je bilo trovanja pasa u nekim delovima Beograda, ali ne i da ima otrova i ovde, bio je najčešći odgovor koji smo dobili.

1 / 1 Foto: Emilija Jovanović

"Smatram da su to neproverene glasine, jer se neretko plasiraju lažne informacije. Redovno izvodim svog psa napolje, istrčavam ga i vodim računa da ne jede ništa sa ulice", kazao nam je jedan mladić.

1 / 2 Foto: Emilija Jovanović

Međutim, šta se dešava s napuštenim psima na koje nema ko da pazi, a koji svoju hranu uglavnom napolju i nalaze?

Zbog toga je, između ostalog, u Pionirskom parku održan protest "Borba za Džekija" kao odgovor organizovano višemesečno trovanje životinja u oko 40 gradova Srbije, a upućeni i zahtevi da se zaustavi zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima.

Glumica Gorica Popović, koja je podržala taj protest, istakla je da je Džeki svaki napušteni pas i mačka koja nije birala i nije želela da živi na ulici, ali ju je "čovek izdao".

1 / 1 Foto: Emilija Jovanović

Organizatori protesta poručili su da Srbija ima dobar Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone koji se tiču zaštite životinja i pozvali nadležne da počnu sa primenom tih zakona.

Pokrenuta je i peticija podrške protiv ubijanja pasa, a ostaje da se vidi da li će nadležni organi početi da obavljaju svoju dužnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.