RADNICI VODOVODA SATIMA SU RONILI PO ŠAHTOVIMA NA VOŽDOVCU: Učinili su sve, ovo su DETALJI DRAME (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/goranvesic

havarija na dušanovcu

RADNICI VODOVODA SATIMA SU RONILI PO ŠAHTOVIMA NA VOŽDOVCU: Učinili su sve, ovo su DETALJI DRAME (FOTO)

Moguć nestanak vode za pojedina naselja

Objavljeno:

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, potvrdio je jutros da su na lice mesta odmah izašle ekipe Policije, Hitne pomoći, vatrogasci i dežurne ekipe „Vodovoda”.

Rano jutros, nešto posle 4 sata, došlo je do pucanja magistralne vodovodne cevi, prečnika fi 500, u Ulici đakona Avakuma kod broja 39 na Dušanovcu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je dodao da je u toku zatvaranje vode kako ne bi više isticala.

Vesić je jutros potvrdio da su na lice mesta odmah izašle ekipe Policije, Hitne pomoći, vatrogasci i dežurne ekipe „Vodovoda”.

- Tlo je podrhtavalo, stvorila se velika količina vode koja je nosila vozila. Voda je ušla u nekoliko domaćinstava, a ekipe Policije su izvršile evakuaciju. Voda se slivala na auto-put Beograd–Niš, u smeru ka Novom Beogradu, pa je bio otežan saobraćaj. Radnici „Vodovoda” borili su se bukvalno skoro tri sata roneći u šahtovima punim vode da bi zatvorili vodu. Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i profesionalnoj intervenciji, sačuvan je magistralni vod prečnika fi 800 od pucanja i nije se dogodila veća havarija - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, moguće je da, u najgorem slučaju, bez vode ostanu građani koji stanuju u delu grada od Dušanovačkog mosta do isključenja za naselje Braće Jerković i Medak uz auto-put, ali je verovatnije da će samo osetiti umanjen pritisak.

Vesić je istakao da će JКP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u narednih sat vremena objaviti dinamiku popravke kvara.

- Zahvaljujem svim radnicima „Vodovoda”, pripadnicima Policije i Hitne pomoći na brzoj intervenciji - dodao je Vesić

Iz JКP „Beogradski vodovod i kanalizacija ” očekuju da će u toku dana, odnosno do 22 časa uspeti da saniraju ovaj veliki kvar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.