SADIJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU, ALI ZBOG OVOG DELA ZAKONA NEĆE ROBIJATI? Jedino ovo može da je oslobodi kazne!
Tereti se za napad na službeno lice, Foto: Printscreen

preti joj zatvor

SADIJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU, ALI ZBOG OVOG DELA ZAKONA NEĆE ROBIJATI? Jedino ovo može da je oslobodi kazne!

Optužnica se trenutno piše i biće podneta ovih dana

Objavljeno:

Protiv Sadije D, ,,nokauterke" sa vidikovačke pijace koja je pre skoro tri nedelje fizički napala komunalnu milicajku, u narednih nekoliko dana biće podneta optužnica zbog napada na službeno lice, za koju je zaprećena kazna od dve do čak osam godina!

Drugo javno tužilaštvo bi to trebalo da uradi u roku od nekoliko dana.

- Optužnica se trenutno piše i biće podneta ovih dana. Tereti se za napad na službeno lice - kažu iz Tužilaštva.

Za napad na službeno lice, izmenjenim Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada, s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina zatvora.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica, može se osloboditi od kazne".

Upravo to bi moglo spasiti Sadiju "duge robije".

Podsetimo, Sadija D. se našla u centru pažnje nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kojem je bila roba, 12. januara nokautirala komunalnu milicajku Alisu M, pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je tada završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice.

Sve to uspeo je da usnimi jedan građanin, i okači na Tviteru, gde se povela velika polemika. Jedni su branili Sadiju, drugi milicajku, a građani "nisu ostali dužni" ni komunalnoj inspektorki, koja se našla na mestu incidenta, i po čijem nalogu je milicajka postupila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.