OD IZBACIVANJA NIŠTA, ALI NIJE KRAJ: Nakon što je Angelina odvezena u Urgentni, skandal oko iseljenja se NASTAVIO
Foto: Filip Plavčić

milkovići još uvek čekaju

OD IZBACIVANJA NIŠTA, ALI NIJE KRAJ: Nakon što je Angelina odvezena u Urgentni, skandal oko iseljenja se NASTAVIO

Iseljenje porodice Mijatović nije izvršeno ni danas

Objavljeno:

Ilija i njegova supruga Angelina danas su se suočili sa, kako kažu, jednim od najvećih stresova u životu. Naime, njih su privatni izvršitelji pokušali da izbace na ulicu iz svog doma na adresi Đurićeva 33 na Zvezdari.

U dvorištu ispred kuće koja je u vlasništvu porodice, zatekli smo policiju, nekolicinu komšija i aktiviste organizacije "Krov nad glavom" . Svi oni su čekali privatnog izvršitelja čiji je dolazak bio najavljen za 11 sati.

Prava drama se podigla, kada je prema rečima očevidaca Miljković hteo da zatvori i zaključa svoju kapiju i tada vratima kapije udario Angelinu Mijatović. Hitna pomoć je ubrzo stigla i povređenu ženu odvezla u Urgentni centar.

foto: Filip Plavčić

Iza ovoga stoji sudski spor MIjatovića i Miljkovića,koji tvrdi da je vlasnik 28 kvadrata i porodice Mijatović. Desetine parnica rezultirale su presudom, po kojoj je porodica Mijatović trebala da se iseli iz dela Miljkovićeve kuće. Davne 1946. Ilijini roditelji su od Opštine Zvezdara, kao zaštićeni stanari dobili sobu u ovom zdanju. Ilija je u toj sobi i rođen.

1982. godine,njegova majka od države dobija stan u naselju Mirjevu, ali Mijatović nije želeo da se u taj stan preseli, rekao nam je Ivan Miljković. Ilija se bespravno uselio u još dve sobe naše kuće, dodao je Ivan.

Kada su mu majka i roditelji umrli, Ilija je prodao pomenuti stan i od tog novca kupio sebi automobil.

Ivan Miljkovic, sin M. Miljkovica, vlasnika kuće, rekao je da je porodica Miljkovic dugi niz godina Mijatovicima, slala zahtev za plaćanje kirije, kao i zahtev o sklapanju ugovora o stanovanju, koji je Ilija M., odbijao.

foto: Filip Plavčić

Miljkovići su Mijatovićima, u više navrata nudili rešenje za njihovo stambeno pitanje, između ostalog i novac od kojeg bi mogli da kupe neki objekat za stanovanje, međutim Ilija je i to odbijao.On je jednom prilikom Miljkoviće tužio sudu, bez ikakvog osnova,zahtevajući od njih da mu priznaju vlasništvo nad delom kuće u kojem žive, dodao je Ivan Miljković.

Miljatović je 2017. dobio prvostepenu presudu za iseljenje koja je 2019. postala pravosnazna. Sada je ona izvršena sto znaci da Ilija mora da napusti prebivaliste.

foto: Filip Plavčić

Milan Miljković pokazao nam je i sudske dokumente koji govore u njihovu korist.

Ostaje nam da vidimo kako će se ova situacija dalje odvijati

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.