ESPRESO OTKRIVA: Kinezi iz Vuhana se POTPUNO slobodno kretali po Beogradu!
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić, EPA/Wu Hong

pregledani su

ESPRESO OTKRIVA: Kinezi iz Vuhana se POTPUNO slobodno kretali po Beogradu!

Oni su juče oko 12 časova dočekani na graničnom prelazu u Malom Zvorniku

Objavljeno:

Grupa od dvadesetdevet kineskih turista, od kojih je osamnaest iz Vuhana, odakle je potekao koronavirus, nakon posete Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, juče i danas boravili su u Beogradu.

Oni su juče oko 12 časova dočekani na graničnom prelazu u Malom Zvorniku, gde su ih na licu mesta pregledali nadležni iz svih nadležnih službi, osim granične policije i oni iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Ovim povodom kontakirali smo sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, kako bismo saznali da li je ovoj grupi kineskih turista bilo dozvoljeno slobodno kretanje, te da li su pregledani i po ulasku u Srbiju, kao i da li postoji bilo kakava opasnost zbog njihove posete.

- Oni su imali potpunu slobodu kretanja. Pregledani su i svi su zdravi. To je proveravano i danas i tokom jučerašnjeg dana. Prošetali su, obišli su što je bilo planirano i sada odlaze. One informacije koje dolaze iz Kine nemaju veze sa ostatkom sveta. Možemo da budemno apsolutno mirni ne postoji opasnost - rekao je primarijus doktor Predrag Kon, epidemiolog, načelnik jedinice za zarazne bolesti za Espreso.co.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.