ZNA SE TAČNO KOG DANA SE POBEDNIK VRAĆA NA KALEMEGDAN! Svi će moći da vide NJEGOVE PROMENE
Svi će moći da vide NJEGOVE PROMENE, Foto: Printscreen

KONAČNO!

ZNA SE TAČNO KOG DANA SE POBEDNIK VRAĆA NA KALEMEGDAN! Svi će moći da vide NJEGOVE PROMENE

Figura "Pobednika" je pod velikom medijskom pažnjom skinuta sa postolja na Beogradskoj tvrđavi 10. oktobra prošle godine

Objavljeno:

Posle skoro tri i po meseca, koliko u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu traju radovi na restauraciji, konačno je poznat tačan datum kada će "Pobednik" biti vraćen u prestonicu, tačnije na Beogradsku tvrđavu.

- "Pobednik" se iz ateljea u Smederevu vraća na Beogradsku tvrđavu 12. februara! Pozivamo vas da u četvrtak 13. februara, od ranih jutarnjih sati, dođete i iskoristite jedinstvenu priliku da vidite "Pobednika" pre njegovog vraćanja na stub koje je planirano za 14.2. - saopštili su iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Beograđani, ali i mnogi turisti, biće u prilici 13. februara da iz blizine osmotre "Pobednika" i na licu mesta se uvere u sve radove koji su na njemu izvršeni.

Podsetimo, figura "Pobednika" je pod velikom medijskom pažnjom skinuta sa postolja na Beogradskoj tvrđavi 10. oktobra prošle godine i odmah transportovana u Smederevo. U međuvremenu utvrđeno je da se "Pobednik" nalazio u veoma lošem stanju, da je čak postojala mogućnost da usled jakog vetra i padne.

Takođe, za ovih nekoliko meseci otkrivene su i mnoge misterije "Pobednika", kako na samoj figuri, tako i na postolju na kojem je duže od devet decenija stajala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.