BEOGRAD DOBIJA 4 NOVE KULE: Jedna će imati čak 150 METARA
Kule, Foto: Printscreen/beobuild

visoko

BEOGRAD DOBIJA 4 NOVE KULE: Jedna će imati čak 150 METARA

Radovi su u toku.

Objavljeno:

Četiri kule visoke oko 100 metara trebalo da bi da budu završene tokom narednih godina u Beogradu.

Neke su skoro završene, neke su ,,na pola puta", neke su tek iznikle iz zemlje, a neke su i dalje tek u projektanskim planovima, piše Blic.

Kula Ušće 2, odnosno toranj blizanac na Novom Beogradu skoro da je završen, preostali su još fini radovi, kako bi ova građevina od sto i kusur metara mogla da krene sa useljavanjem.

foto: Printscreen/beobuild

Kako je najavljeno, pored poslovnih prostorija, na vrhu će se, po ugledu na ,,Ušće", nalaziti restoran sa veličanstvenim pogledom na Beograd, a takođe će imati i podzemnu garažu sa 750 parking mesta.

Na Novom Beogradu, u Bloku 65, uveliko je odmakla i gradnja kule West 65 koja je stigla do 20. sprata. Ipak, ona će nastaviti da raste pošto je planirano da ima 150 metara visine i 40 spratova, a sve u okviru istoimenog naselja.

foto: Printscreen/beobuild

Do titule najveće zgrade u prestonici neće moći da dođe, pošto će ona pripasti Kuli Beograd koja je polako počela da niče u okviru projekta "Beograd na vodi".

Za sada je vidljivo tek nekoliko spratova iznad površine, ali kada bude završena, imaće čak 168 metara visine, a biće smeštena odmah pored budućeg šoping centra BW galerija.

foto: Printscreen/beobuild

Konačno, u okviru kompleksa Skajlajn Beograd, na mestu nekadašnjeg SUP-a u Ulici kneza Miloša, jedna od tri kule biće visoka 130 metara.

foto: Printscreen/beobuild

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.