MANIJAK KOJI JE HTEO DA SILUJE DEVOJČICU (16) U ŠKOLI JE IZA REŠETAKA: Preti mu DUGA ROBIJA za ono što je uradio
Zbog napada na učenicu u školskom toaletu napasniku PRETI MU DUGA ROBIJA, Foto: Printscreen

POKUŠAJ SILOVANJA

MANIJAK KOJI JE HTEO DA SILUJE DEVOJČICU (16) U ŠKOLI JE IZA REŠETAKA: Preti mu DUGA ROBIJA za ono što je uradio

Preplašena učenica tada je vrisnula i uspela da pobegne od osumnjičenog Miloša i otrči do prve učionice.

Objavljeno:

Milošu M. (21) iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da siluje devojčicu (16) u toaletu Treće beogradske gimnazije, sada preti 15 godina robije.

Jeziv slučaj pokušaja silovanja dogodio se pre dva dana na Vračaru dok je trajala nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Šesnaestogodišnja devojčica na putu do škole ni pomislila nije da je neko prati i da će u školi doživeti najgoru noćnu moru. Prema informacijama koje posedujemo, Miloš M. uhodio je maloletnicu sve do njene škole, a ni tu se, međutim, nije zaustavio.

- Ušao je za njom u školu i čekao da mu se ukaže prilika kako bi joj prišao. Kada je devojčica otišla u toalet, on je to video kao šansu da je napadne - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Seksualni predator ušao je za devojčicom u toalet, zatvorio vrata i stao ispred nje.

- Kada se zatvorio u toalet sa učenicom, počeo je da je dodiruje po struku i zadnjici. Međutim, ni tu se nije zaustavio, već je ruke sklonio sa nje i krenuo da otkopčava kaiš na pantalonama - objašnjava naš sagovornik.

Preplašena učenica tada je vrisnula i uspela da pobegne od osumnjičenog Miloša i otrči do prve učionice.

- Vidno uznemirena, ušla je u učionicu gde je sve šta joj se desilo u toaletu ispričala profesorki, koja je odmah obavestila direktora škole o slučaju - kaže naš sagovornik.

Za to vreme manijak je uspeo da izađe iz toaleta, a onda je presreo devojčicu kojoj je poručio da će se sutradan vratiti da je siluje, nakon čega je uspeo da pobegne pre dolaska policije koju su alarmirali zaposleni u školi.

Nakon što je policija došla u školu po prijavi, uzeti su snimci sa video-nadzora koji su ukazali na muškarca koji prati devojčicu, a zatim ulazi u školu.

Kako nikome od zaposlenih, pa ni samoj žrtvi nije bio poznat, policija je fotografiju sa snimka video-nadzora objavila u medijima da bi što pre bio identifikovan. Posle nekoliko sati potrage ustanovljeno je da se radi o Milošu M.

Manijak je uhapšen u sredu uveče na Čukarici i određeno mu je zadržavanje do 48 sati po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu. Nakon zadržavanja, biće priveden na saslušanje.

Slučaj pokušaja silovanja maloletne devojčice za vreme nastave u beogradskoj gimnaziji zaprepastio je mnoge, a kod roditelja probudio sumnju u to koliko su deca sigurna tokom boravka u obrazovnim institucijama.

Reporteri "Blica" posetili su juče školu u kojoj su jedni tvrdili da se incident dogodio pre mesec dana, a drugi potvrdili da se sve desilo juče u popodnevnoj smeni. Kako direktor u trenutku naše posete nije bio u školi, zvanične informacije nismo mogli da dobijemo. Ipak, ono što se može zaključiti na licu mesta jeste da sigurnost učenika u ovoj školi i nije na najvišem nivou: nastava se odvija na dve lokacije, ni u jednoj od njih nema obezbeđenja.

Preti mu od 5 do 15 godina robije

Zbog pokušaja silovanja maloletnice osumnjičenom Milošu M. preti od pet do 15 godina zatvora. Naime, Krivični zakonik Srbije predviđa raspon zakonske kazne od pet do 15 godina za svakog ko pokuša da siluje maloletnu osobu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.