RAZBIJENA STAKLA, POCEPANA SEDIŠTA... Ovo su SVE nepravilnosti koje imamo U SVAKOM DRUGOM VOZILU GRADSKOG PREVOZA
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

Nisu prošli kontrlu!

RAZBIJENA STAKLA, POCEPANA SEDIŠTA... Ovo su SVE nepravilnosti koje imamo U SVAKOM DRUGOM VOZILU GRADSKOG PREVOZA

Sekretarijat za javni prevoz prekontrolisao je prethodnih dana 256 vozila, na 43 gradske linije, i utvrdio da su u 109 vozila postojale nepravilnosti u radu

Objavljeno:

Sekretarijat za javni prevoz prekontrolisao je prethodnih dana 256 vozila, na 43 gradske linije, i utvrdio da su u 109 vozila postojale nepravilnosti u radu.

Utvrđeno je da 58 vozača nije nosilo uniforme, dok je na nekim vozilima bilo razbijeno vetrobransko staklo ili pokidana sedišta, kaže za Tanjug gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

- U manjem broju vozila grejanje nije radilo i time smo zadovoljni, jer smo se plašili kakav će biti rezultat u tom pogledu, pošto nam je važno da vozila javnog prevoza budu zagrejana u zimskom periodu - rekao je Vasiljević i dodao da su u pojedinim vozilima bili neispravni displeji.

Kontrolom, koja je trajala pet dana, bio je obuhvaćen 21 prevoznik. Vasiljević je precizirao da je za utvrđene nepravilnosti previđeno oko 2,18 miliona dinara ugovornih kazni, odnosno, po svakoj nepravilnosti ugovorom sa prevoznicima previđena je kazna u iznosu od 20.000 dinara.

- Sve utvrđene nepravilnosti su zapisnikom konstatovane i nakon dostavljanja prevoznicima na uvid i njihovog izjašnjenja po tim zapisnicima, mi ćemo im po konačnom obačunu umanjiti sredstva koja su im opredeljena za taj mesec u kome smo izvršili kontrolu - pojasnio je Vasiljević.

On je naveo da će se sa akcijom nastaviti kako bi prevoznici ispunili obaveze koje imaju po ugovoru o prevozu sa Gradom.

- Ova akcija je nastavak aktivnosti koje smo imali tokom proleća i leta prošle godine, ali to je, inače, redovna aktivnost i obaveza Sekretarijata za javni prevoz, s obzirom da imamo posebno odeljenje koje se bavi kontrolom rada prevoznika - naveo je Vasiljević.

Podsetio je da je Sekretarijat za javni prevoz na jesen prošle godine najavio da će i u zimskom periodu vršiti kontrolu rada prevoznika.

- Na vreme smo poslali dopise svim prevoznicima u vezi sa pripremom za zimske uslove vožnje, zamenom i postavljanjem zimskih pneumatika, ali i najavili da ćemo vršiti redovnu kontrolu njihovog rada kada je reč o nošenju uniformi, grejanja i čistoće vozila... - rekao je Vasiljević.

On je poručio da će svi prevoznici biti kontrolisani, jer svi moraju da pružaju kvalitetan prevoz građanima Beograd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.