OGLASIO SE GORAN TRIVAN NAKON KRITIKA! Evo šta je rekao o ZAGAĐENJU BEOGRADA!
Goran Trivan, Foto: Filip Plavčić

nakon sastanka

OGLASIO SE GORAN TRIVAN NAKON KRITIKA! Evo šta je rekao o ZAGAĐENJU BEOGRADA!

Na hitnom sastanku u Vladi Srbije dogovoreno je da se preduzmu mere povodom zagađenog vazduha u više gradova u Srbiji, izjavio ministar zaštite životne sredine Goran Trivan!

Objavljeno:

Na hitnom sastanku u Vladi Srbije dogovoreno je da se preduzmu mere povodom zagađenog vazduha u više gradova u Srbiji, izjavio je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Trivan je za RTS rekao da se na sastanku u Vladi razgovaralo o uzrocima zagađenja vazduha i merama koje treba da se preuzmu.

Na pitanje da li će biti preduzete kratkoročne mere kao što se radi u Sarajevu i Severnoj Makedoniji, Trivan je odgovorio potvrdno.

Kaže da se, ipak, nije razgovaralo o konkretnim merama, ali da je napravljena grupa koja će predlagati rešenja.

Komentarišući objave da je Beograd među najzagađenijim gradovima na svetu, Trivan je rekao da to zavisi od metodologije.

"Smeta mi kada se kaže da je Beograd najzagađeniji, nije najzagađeniji, ali jesmo zagađeni", naveo je on.

Ministar ukazuje da su podaci o kvalitetu vazduha transparentni i da svi na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine mogu da ih vide.

"Svako ko hoće da vidi podatak o zagađenosti, može videti na sajtu Agencije i to je važno, jer ne treba da prenebregavate činjenicu da se informacije o kvalitetu ne krije i svako ko hoće tumačenje može da ga dobija", rekao je Trivan.

Najavio je da je dogovoreno da institucije građanima daju uputstva kako da se ponašaju u slučaju zagađenja.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.