PLJUŠTE MILIONSKE KAZNE! Ustanovljeno je 47 nepravilnosti KOD OVIH PREVOZNIKA, moraće da daju pare GRADU BEOGRADU
Privatni prevoznici na račun grada uplatiće 940.000 dinara, Foto: Beta / Miloš Miškov

au!

PLJUŠTE MILIONSKE KAZNE! Ustanovljeno je 47 nepravilnosti KOD OVIH PREVOZNIKA, moraće da daju pare GRADU BEOGRADU

Da će nadležne gradske inspekcije i komunalna milicija početi proveru rada privatnih prevoznika koji saobraćaju na delu linija javnog prevoza, najavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Objavljeno:

Privatni prevoznici moraće na račun grada da uplate 940.000 dinara na ime kazni, a zbog nepravilnosti koje su inspektori Sekretarijata za javni prevoz uočili krajem sedmice i tokom vikenda. Tokom petka i subote obavljen je pregled rada prevoznika na terenu i tom prilikom je iskontrolisano 101 vozilo i utvrđeno 47 nepravilnosti. Inspektori su kontrolisali prevoznike: "Bamiron", "B and B linea", "Knežević trans", "Košava", "Lekon", "Saga trans" i "Unakop". Inspektori su u 31 slučaju zatekli za volanom vozača bez uniforme, a šest vozila nisu ispunjavala tehničko-eksploatacione karakteristike. Dva autobusa su imala neispravnu displej tablu, a osam vozila nisu bila čista. Da će nadležne gradske inspekcije i komunalna milicija početi proveru rada privatnih prevoznika koji saobraćaju na delu linija javnog prevoza, najavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Grad uredno ispunjava obaveze prema svim prevoznicima i oni su se figurativno "tukli" za linije. Zato ćemo u narednom periodu proveravati kako oni ispunjavaju obaveze prema građanima, odnosno da li radi grejanje u privatnim autobusima, da li naplaćuju karte, da li vozači imaju uniforme. Očekujemo i da privatnici ulože u nove autobuse, jer neki od njih voze evropske "krševe". Napomenuo je da će posebna pažnja biti posvećena pravima zaposlenih kod privatnih prevoznika, posebno vozača. - Žale se da polovinu plate primaju preko računa, a ostatak "na ruke", bez plaćenih poreza i doprinosa, da rade od devet do 14 sati dnevno, da imaju pravo na jedan slobodan dan nedeljeno, da rade skoro bez godišnjih odmora, da im se ne isplaćuje topli obrok i regres koji imaju vozači GSP... Grad neće da dopusti da ih mi plaćamo, a da oni izrabljuju svoje zaposlene - naveo je Vesić. Bolje u GSP Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je i da je materijalni status šofera GSP poboljšan.

foto: Beoinfo/Promo

- Sa isplatom januarske zarade, 10. februara, plata vozača u GSP-u biće oko 70.000 dinara. Svi zaposleni dobijaju jednom godišnje solidarnu pomoć u iznosu od 41.800 dinara, a od ove godine i regres od 33.000 dinara godišnje - kaže Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.