ZATVARA SE DEO BEOGRADA: Ovo su nove izmene na linijama, evo kuda ćete i kako moći da prođete!
Foto: Nemanja Pančić

opet izmene

ZATVARA SE DEO BEOGRADA: Ovo su nove izmene na linijama, evo kuda ćete i kako moći da prođete!

Izmene na velikom broju linija

Objavljeno:

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga (Karađorđeva, na delu od Nemanjine do Mihaila Bogićevića), od 11. januara do 30. marta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na predmetnoj deonici, kao i samog terminusa "Savski trg", te će tramvaji saobraćati na sledeći način:

* tramvaji sa linija 7 i 9 će u oba smera saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom "Radnička", Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom;

* tramvaji sa linije 11 će u oba smera saobraćati Karađorđevom, Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

* vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati u smeru ka Trgu Slavija, na delu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Zemunskog puta, sledećom trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Nemanjina i dalje redovnom trasom. U povratku, na delu od raskrsnice Nemanjina – Balkanska, vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati trasom: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

* vozila sa linije 46 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Franša d'Eperea, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta "Nemanjina", koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

foto: Petar Lazović

* vozila sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati Bulevarom vojvode Mišića, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem i Balkanskom ulicom do stajališta "Nemanjina".

* vozila sa linije 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati trasom: Most Gazela – Savska – Drinska – Sarajevska – Hajduk Veljkov venac – Balkanska do stajališta "Nemanjina".

Promenu smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta "Savski trg" vozila sa ovih linija će vršiti ulicama Balkanskom, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom i Savskom ulicom.

* vozila sa prigradskih linija, iz smera Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca će u smeru ka BAS-u saobraćati trasom: Savska – Nikolaja Kravcova (produžetak Višegradske ulice u Beogradu na vodi) – Bulevar Vudroa Vilsona, odakle je moguće desno skretanje ka BAS-u, pri čemu će kao poslednje stajalište u Savskoj ulici koristiti stajalište "Durmitorska". U smeru ka periferiji, ova vozila će saobraćati trasom: BAS – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovnom trasom. Za ove linije se uspostavlja privremeno stajalište u Ulici Nikolaja Kravcova.

S obzirom da su tramvajske linije 7 i 9 izmeštene iz Ulice Milentija Popovića, kao dopuna nedostajućem kapacitetu na ovom potezu biće povećan broj tramvaja na liniji 11 koja će privremeno biti vraćena na staru trasu preko Starog savskog mosta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicu Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na tramvajskim stajalištima na Savskom trgu, da kao alternativu koriste liniju 11 na tramvajskom stajalištu "Ekonomski fakultet" na ulazu u BAS. Veza Savskog trga i blokova duž Ulice Jurija Gagarina ostaje u funkciji uz napomenu da će tramvaji koristiti Most na Adi umesto Starog savskog mosta.

Za putnike koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa Savskim trgom i BAS-om, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu biće u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice, dok se za smer ka Slaviji može koristiti stajalište "Kneza Miloša" u Nemanjinoj ulici.

Druga mogućnost je presedanje sa ove dve linije na tramvajsku liniju 11 u zoni TC "Ušće" ili na stajalištima "Brankov most" u Brankovoj ulici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.