KOMUNISTI SU NAPRAVILI HAOS U BEOGRADU! Žele VELIKOM KRVNIKU iz RUSIJE da daju ime najznačajnije ULICE u gradu
SKOJ, Foto: Promo

SKANDAL!

KOMUNISTI SU NAPRAVILI HAOS U BEOGRADU! Žele VELIKOM KRVNIKU iz RUSIJE da daju ime najznačajnije ULICE u gradu

Stigla inicijativa....

Objavljeno:

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) obeležili su danas značajan jubilej, 140 godina od rođenja četvrtog klasika naučnog socijalizma, velikog revolucionara, vođe Sovjetskog Saveza i svetskog proletarijata Josifa Visarionoviča Staljina i Dan osnivanja slavne partizanske Prve proleterske brigade okupljanjem na uglu ulica Makedonska i Dečanska u Beogradu.

Sa tog simboličnog okupljanja upućen je zahtev nadležnima da se povodom značajnih jubileja, 140 godišnjice od rođenja Staljina i 75. godišnjice od oslobođenja Beograda od nacističkog okupatora u Drugom svetskom ratu, ulici Makedonska vrati naziv koji je nosila od 1946. godine, Staljingradska.

To ime je potpuno nepravedno i bezrazložno promenjeno 1952. godine iako se zna da je pobeda u Staljingradu i doprinos slavne sovjetske Crvene armije na čelu sa Staljinom presudna kako za oslobođenje Beograda tako i za konačnu pobedu nad naci-fašističkim zlom.

Zato će NKPJ i SKOJ zvanično od Skupštine grada Beograda zatražiti da se ulici Makedonska vrati staro ime Staljingradska a da ime Makedonska ponese neka druga ulica u glavnom gradu Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.