SJAJNA VEST! Radovi u KCS- u idu brže od očekivanog, BIĆE GOTOV DO AVGUSTA
Velibor Dunjić, Foto: Zorana Jevtić

Lepa vest!

SJAJNA VEST! Radovi u KCS- u idu brže od očekivanog, BIĆE GOTOV DO AVGUSTA

Na mestu Infektivne klinike biće izgrađena nova zgrada

Objavljeno:

Na mestu Infektivne klinike biće izgrađena nova zgrada. Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu idu brže od očekivanog i sigurni smo da će biti gotovi do avgusta 2021. godine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon svečenosti povodom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim učenicima i studentima medicinskih fakulteta, Vučić je izrazio nadu da će do kraja januara sledeće godine početi rušenje, kako kaže, najlošijeg infrastrukturnog objekta u našem zdravstvu, a to je zgrada Infektivne klinike u Beogradu, nakon čega će početi izradnja novog objekta.

Predsednik je najavio i da će država uložiti novac u domove zdravlja i ambulante širom Srbije kako bi građani iz unutrašnjosti imali najbolju zdravstvenu zaštitu i kako ne bi morali da putuju u velike gradove.

- Promenili smo stanje u zdravstvenom sistemu Srbije. Nekada na evropskim listama nisu hteli ni da mere stanje srpskog zdravstva, a danas smo ispred sedam ili osam država članica Evropske unije u toj oblasti. To je zato što ulažemo mnogo novca jer želimo najbolje rezultate, a to možemo učiniti ako angažujemo najbolje mlade lekare - podvukao je Vučić.

Ukazao je da je plata medicinskih sestara danas za 38 odsto veća nego što je bila pre 2014. godine, ali, kako kaže, nije zadovoljan tim rezultatom jer mora biti veća.

- Potrebno je da nastavimo da povećavamo plate, ali i da zahtevamo još veću disciplinu i odgovornost - zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.