DA LI SE I VI OVO PITATE: Čija su zapravo parking mesta ispred zgrada i ko ima pravo da ih koristi?
Mnogi parkinzi u Beogradu izgledaju slično, a jedan se nalazi na Bežanijskoj kosi, Foto: Printscreen / Beoinfo

večita dilema

DA LI SE I VI OVO PITATE: Čija su zapravo parking mesta ispred zgrada i ko ima pravo da ih koristi?

Stanari čiste lišće i smeće sa parkinga, ali pošto se nalazi na javnoj površini i obeležen je saobraćajnim znakovima, a postavlja se pitanje ko je nadležan

Objavljeno:

Mnogi parkinzi u Beogradu izgledaju slično, a jedan se nalazi na Bežanijskoj kosi, u Ulici Ismeta Mujezinovića. Stanari strahuju da će oštetiti automobile, jer rupe su duboke, a beton visoko uzdignut.

"Obavezno pogledam. Kada se parkiram i ako mi je sumnjivo kada dođem, ako to nije ravno, zastanem, pogledam, pa procenim da li mogu da se parkiram. Koliko je već to tako? Pa ima, boga mi, jedno par godina", ispričao je jedan od stanara Miodrag Milenović.

Stanari čiste lišće i smeće sa parkinga, ali pošto se nalazi na javnoj površini i obeležen je saobraćajnim znakovima, upitali smo ko je nadležan za održavanje.

foto: Pritnscreen

"U trenucima gde se prepliću nadležnosti, konkretno kao ova, ukoliko vlasnici stanova, upravnici ili bilo ko drugi ima neke nedoumice, obraća se komunalnoj inspekciji i ona će tačno, na osnovu izgleda parkinga, definisati čija je to nadležnost. Konkretno za ovaj parking pozivao sam komunalnu inspekciju grada Beograda. Bili su, snimili su, očekujemo rešenje", naveo je Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda.

To je bilo pre četiri meseca. Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove kažu da odgovore treba da tražimo od komunalnih inspekcija gradskih opština.

"Komunalna inspekcija GO Zvezdara izlazi na teren po prijavi. Ako ustanovi da to nije naša nadležnost, onda preusmerava osobu koja je podnela prijavu na više instance, odnosno inspekciju grada Beograda, Republike itd. Sve što je na javnoj površini, što se tiče parking mesta, nisu u nadležnosti GO Zvezdara", istakao je Miloš Stojilković iz Gradske opština Zvezdara.

foto: Pritnscreen

Odgovori na ta pitanja nisu stigli iz Sekretarijata za inspekcijske poslove. Iz Parking servisa, rekli su da nadležnost nije ni njihova.

"Beograd-put" je naveo da ne održavaju te površine i uputili su na "Puteve Beograda", odakle, takođe, odgovor nije stigao.

Put do utvrđivanja nadležnosti nije bio kratak, a nije doveo ni do poslednje stanice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.