NAJČUDNIJA ZGRADA U SAMOM CENTRU BEOGRADA: Zbog jedne stvari retko ko je i primeti! (FOTO)
Neobična zgrada na Terazijama, Foto: Filip Plavčić

spoj tradicionalnog i modernog

NAJČUDNIJA ZGRADA U SAMOM CENTRU BEOGRADA: Zbog jedne stvari retko ko je i primeti! (FOTO)

Ovo je samo jedna od zgrada koja privlači pažnju svojim izgledom, a na društvenim mrežama se neretko priča o biserima beogradske arhitekture

Objavljeno:

Poslednjih decenija svedoci smo neobičnih zgrada koje niču iz beogradskih betona i one svojim nesvakidašnjim izgedom svakodnevno privlače pažnju prolaznika.

Jedna takva upravo se nalazi u samom centru prestonice, tačnije na Terazijama 5, međutim, mnogi je ne mogu ni videti. Gledajući sa Terazija iz Knez Mihajlove ili iz pravca Dečanske, ona je teško vidljiva. Ali, kada se uđe u Čumićevo sokače, prvo što se primeti je ovo stambeno čudo.

foto: Filip Plavčić

Naime, ovaj objekat je spoj tradicionalnog i modernog, od temelja pa do šestog sprata nalazi se zgrada stara oko stotinak godina, dok je na gornjem delu poputno drugačiji stil koji je izgrađen 1991. godine.

Sedamdesetih godina jugoslovenske banke su se nalazile baš u ovog zgradi, a nakon što su preseljene, zgrada je proširena. Firma za uvoz robe je dobila na korišćenje, a oni su zauzvrat dozidali poslednje spratove.

foto: Filip Plavčić

Liftom je moguće otići samo do četvrtog sprata, dok se na peti mora ići pešaka. Zgrada ima dva ulaza, jedan je za stanare, a drugi za nadograđeni prostor.

1 / 2 Foto: Filip Plavčić

Ovo je samo jedna od zgrada koja privlači pažnju svojim izgledom, a na društvenim mrežama se neretko priča o biserima beogradske arhitekture.

Pored svih velelepnih objekata, naravno nalaze se i oni čudniji, ali u daleko malom broju, a jedan takav nalazi se na Karaburmi.

Naime, reč je o stambenoj jedinici sa neobičnom terasama koje se prepliću i nadovezuju jedna na drugu. Ako želite da "gvirnete" kod komšije, ovde ćete to lako uraditi.

foto: Filip Plavčić

Ogromnu pažnju privukla je i "mršava zgrada" kako su je mnogi nazivali, sa Zvezdare, postala je pravi hit na internetu. Međutim, ona nije dugo potrajala, s obzirom da je utvrđeno da nema građevinsku dozvolu.

foto: Printscreen / Twiter

Izgrađena je bila do sedmog sprata, a kasnije je kompletno srušena.

Na krovu jedne zgrade na Banjici u Beogradu nikla je kućica žute boje s jednim prozorom. Ova pojava je prilično uočtljiva s obzirom da joj fasada odstupa od boje zgrade, a mnogima i te kako bode oči, jer ovako nešto definitivno nije legalno.

Kako vam se čine ove zgrade? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.